základní část, 17. kolo
17.12.2017 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 1:1

Utrecht nedokázal naplnit papírové předpoklady s konkurenčním Heracles a v domácím prostředí se s ním rozešel smírně po výsledku 1:1. Přitom k tříbodovému zisku mu chyběl vskutku jen kousek, neboť inkasoval až ve druhé nastavené minutě. V tabulce Eredivisie se nachází na šestém místě s osmadvaceti body, na pátý Feyenoord ztrácí jeden bod. Almelo bodovalo podruhé za sebou a je desáté s dvaadvaceti body.

FC měl od samého začátku jasně navrch a do vedení se mohl dostat v 6. minutě. Po přímém volném kopu Labyada se probojoval k hlavičce Kerk a jeho dobře mířený pokus dokázal brankář Castro fantastickým zákrokem vyškrábnout na rohový kop. Utrecht zužitkoval svou převahu zhruba deset minut před přestávkou, kdy se potřetí v tomto ročníku Eredivisie trefil třiadvacetiletý marocký rodák Yassine Ayoub

Ten si po přímém volném kopu Labyada z levého křídla naběhl do předbrankového prostoru a prudkou hlavičkou zblízka rozvlnil síť. Ještě do poločasu mohl zvýšit vedení domácího klubu Emanuelson, když po dalším ze série rohových kopů mířil levačkou těsně nad horní tyčku. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, favorit stále tlačil. V 66. minutě se znovu vytáhl Castro, jenž si brilantně poradil s výstavní trefou Striedera.

S přibývajícím časem začali hosté více riskovat, Utrecht toho mohl využít necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Po nahrávce od Ayouba si aktivní Labyad obhodil bránícího protivníka a stanul zcela sám před Castrem, jenže propálit ho nedokázal. Když už se zdálo, že se Heracles na nic nezmůže a domácí i přes nespočet neproměněných možností udrží těsný náskok, tak z ničeho nic udeřil Paul Gladon.

Pětadvacetiletý útočník hostující v týmu z anglického Wolverhamptonu Wanderers obdržel zpětnou přihrávku do šestnáctky od Kuwase. Míč mu sice utekl na hranici pokutového území, nicméně odtud ho z otočky napálil přesně k levé konstrukci za záda zkoprněného gólmana Marsmana. Almelo bude v příštím kole bojovat o další body na půdě konkurenčního Venla, FC se pokusí napravit zaváhání na stánku zachraňující se Bredy.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele