základní část, 2. kolo
19.08.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Twente - VVV Venlo 1:2

Fotbalisté Twente po minulém velmi dobrém výkonu na půdě Feyenoordu tentokráte nezvládli první domácí duel s nováčkem z Venla a po nepovedeném prvním poločase mu podlehli po výsledku 1:2. Na konto si tak připsali druhou porážku v řadě a nemají tedy ani bod. Naopak VVV ukazuje, že se při své obnovené premiéře v nejvyšší soutěži nechce prát jen o záchranu a s plným počtem šesti bodů je prozatím druhé o skóre za Arnhemem.

Enschede přitom vstoupilo do duelu aktivně a už ve druhé minutě poprvé zahrozilo. Po přízemním centru Gjorgjeva se v pokutovém územím dostal ke střele z první Kvasina, ovšem orazítkoval pouze levou tyč. O devět minut později vymyslel Gjorgjev další parádní pas a ve stoprocentní pozici se ocitl Holla, jenže s vynikajícím obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Janssen. Hosté se dostali do vedení v polovině úvodního dějství.

Po dlouhém nákopu Janssena prodloužil hlavou za sebe Thy přímo na kopačku Vita van Crooije, jenž z deseti metrů napálil balón přímo do vzdálenějšího horního rohu. Neuběhla ani minuta a stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku, ale tentokráte ani nadvakrát neuspěl proti brilantnímu brankáři Brondeelovi. Po půl hodině hry mohl srovnat Jensen, jeho tvrdá rána však minula levou konstrukci o několik decimetrů.

Venlo pojistilo svůj náskok čtyři minuty před přestávkou, po centru z pravé strany vracel Seuntjens míč hlavou před branku a tam se do něho opřel Jerold Promes, který ze sedmi metrů trefil levý horní roh - 0:2. Ihned po změně stran byl blízko snížení Tom Boere, nicméně po dobré práci Trajkovskiho ze solidní pozice vysoko přestřelil. Enschede vykřesalo naději na bodový zisk v 60. minutě a prosadil se právě čtyřiadvacetiletý útočník Boere.

Domácí hráč si naskočil na dlouhý centr van der Lelyho z pravého křídla a hlavou z osmi metrů rozvlnil síť za skákajícím gólmanem Unnerstallem. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem hlavičkoval Boere těsně mimo prostor tří tyčí, vzápětí na druhé straně vychytal famózní Brondeel hlavičkujícího Promese. Twente v příštím kole zavítá na půdu Zwolle, Venlo se doma pokusí překvapit velkého favorita z Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vvv-venlo.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele