základní část, 24. kolo
18.02.2018 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Sparta Rotterdam 1:1

Souboj posledních celků Eredivisie, jimž neodkladně hrozí pád do nižší soutěže, dopadl remízou, která ve finále neřeší situaci ani pro jednoho z nich. Twente a Spartu dělily v tabulce a dělí i po tomto utkání dva body, přičemž ani jeden z klubů se nemohl před tímto vzájemným duelem v žádném případě pyšnit bůhvíjakou skvělou formou.

Pochopitelně že pro oba představovalo nynější střetnutí velkou šanci, jak se konečně odrazit k lepším výkonům do budoucna a nasměrovat se ke konečné záchraně. Ve finále tenhle výsledek nahrál do karet Bredě i Willemu II, jež mají situaci stále ve svých rukou. Hosty poslal do vedení Fred Friday, pět minut před koncem srovnával Haris Vučkič.

Bylo vidět, že Twente i Spartě opravdu hodně záleží na výsledku. Na hřišti se dala někdy poznat až přehnaná nervozita a do šancí se obě mužstva dostávala opravdu sporadicky. V jedné takové se ocitl Jensen, který moc hezky zakličkoval ve vápně, jenže už nehezky zakončoval, když svůj pokus nasměroval místo na bližší tyčku pouze mimo.

The Tukkers byli v prvním poločase přece jenom aktivnějším mužstvem, ve 29. minutě se mohli znovu ujmout vedení, jelikož původní prudký centr Mahera nikdo ze spoluhráčů netečoval, směřoval na vzdálenější tyčku, kde výtečně zasáhl brankář Huth. Maher vypálil ještě ve 41. minutě, avšak Hutha ani tentokráte nepřekonal.

Jestli tým z Enschede aspoň párkrát směrem dopředu zahrozil, pak Sparta v ofenzívě opravdu tápala. V podstatě udeřila ze své jediné příležitosti v 62. minutě. Kramer ze středu pole jemným obloučkem uvolnil Fridaye, zimní posilu z Alkmaaru, ten se snadno propracoval do šestnáctky, a odtud s notnou dávkou štěstí procedil míč za záda gólmana Drommela.

Nicméně Twente se ani za tohoto stavu nevzdávalo. Pořád se mu dařilo vytvářet si nějaké brankové možnosti, devět minut před koncem se v jedné takové ocitl Vučkič, tentokráte však jenom přestřelil. V 85. minutě se již slovinský záložník přece jenom dočkal, po rohovém kopu z brankové čáry, otočený zády k brance, dotlačil balón do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele