základní část, 12. kolo
18.11.2017 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 0:4

Tohle byla pro Twente pořádná ostuda. Jestli před reprezentační přestávkou pod vedením nového kouče Gertjana Verbeeka trápilo vedoucí PSV, pak nyní před vlastními fanoušky předvedlo značně pesimistický výkon. Heerenveen poměrně snadno ukončil svou sérii negativních výsledků a soupeři nasázel hned čtyři branky.

V Enschede se frískému celku z pětadvaceti pokusů podařilo uspět naplno jen pětkrát. Nynější vítězství bylo každopádně jedním z nejsnadnějších vůbec. Od začátku října přitom hosté pětkrát prohráli a jen jednou remizovali, takže jejich celkový čtyřgólový skalp se spíše nečekal. Byť domácí jsou letos hodně za očekáváním a týká se jich jen záchrana.

Než se diváci na De Grolsch Veste dočkali vůbec jakéhosi střeleckého pokusu na branku, uběhlo rovných patnáct minut, nicméně Lam zpoza vápna heerenveenskou svatyni minul. Na druhé straně byl v o dost slibnější pozici Ghúčannejhád, jenž dle názoru sudích ve 24. minutě vyzrál na ofsajdovou past, jenže z blízkosti nepropálil brankáře Brondeela.

Z následného rohového kopu svěřenci kouče Jurgena Streppela přece jenom gólově udeřili. Rozehráli ho nakrátko, Mihajlovič poté vyslal centr z levé strany do vápna, odkud stoper Höegh i v krkolomném postavení dostal míč do sítě. I nadále byl Heerenveen směrem dopředu lepším týmem, ve 31. minutě zase v koncovce selhal Ghúčannejhád.

Dvě minuty před přestávkou byl rozdíl mezi oběma týmy již dvoubrankový. Dumfries vnikl z pravé strany do šestnáctky, odtud se snažil přihrávat svým spoluhráčům, našel však pouze bránícího Cuevase. Tomu se ale míč nepodařilo odvrátit do bezpečí, nýbrž pouze na nohu Vlapa, jenž nad ničím nepřemýšlel a z voleje tvrdě zakončil.

Ani ve druhé půli se Twente v ofenzívě nijak výrazně nezlepšilo. Jeho soupeř pohotový náskok bez problémů hlídal a navíc ještě přidal další dva přesné zásahy. V 61. minutě musel daleko z brány Brondeel, aby odkopl míč pryč před dotírajícím Ghúčannejhádem, vlastně si však pouze připsal asistenci, protože namazal skórujícímu Ödegaardovi.

Hostující gólman Hahn v podstatě musel řešit jen jednu složitější situaci, vyskakovat si na něj chtěl Tighadouini, s jeho pravačkou si ovšem poradil. Tři minuty před obrátkou pak Heerenveen tři body definitivně pojistil. Schmidt svým dlouhým pasem našel střídajícího Veermana a ten své sólo dokončil přesně tak, jak on sám nejlépe potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele