základní část, 17. kolo
16.12.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 1:1

Twente navázalo na poslední výhru 2:1 v Bredě a tentokráte obralo o body silný Arnhem. S tím se v domácím prostředí rozešlo smírně v poměru 1:1 a znovu se lehce oddálilo sestupovým pozicím, momentálně je na patnáctém místě se čtrnácti body. Arnhem naopak protáhl své čekání na tříbodový zisk, v tuto chvíli nevyhrál již třikrát v řadě za sebou. Obě branky byly k vidění v první půli, do vedení šel výběr z Enschede.

První větší možnost se zrodila po třech minutách, kdy si na centr z levé strany naskočil obránce Kašia a hlavou minul prostor tří tyčí jen o decimetry. Twente zužitkovalo svou úvodní větší příležitost ve 14. minutě, skóre sobotního klání otevřel Fredrik Jensen. Teprve dvacetiletý finský záložník se po nahrávce od Assaidiho elegantně obtočil kolem bránícího Kašii a v tváří tvář proti vyběhnutému gólmanu Pasveerovi usměrnil balón k pravé tyči.

Po necelých dvaceti minutách mohl vyrovnat Rašica, proti jeho dělovce předvedl důležitý zákrok brankář Drommel a míč odvrátil na rohový kop. Hostům se přeci jen podařilo skórovat ve 28. minutě, kdy v pokutovém území protivníka prodlužoval hlavou za sebe Foor a nabíhající Mason Mount se z voleje náramně trefil k levé konstrukci. Od tohoto momentu se hra nebývale vyrovnala a gólové možnosti prakticky vymizely.

Teprve po odehrané hodině se do balónu opřel aktivní Rašica a ani napodruhé na připraveného Drommela nevyzrál, domácí strážce opět vyrážel na rohový kop. V dalších minutách měl mírnou územní převahu Arnhem, na svou stranu mohl převrhnout misky vah zhruba čtvrthodiny před koncem. S parádní individuální akcí se vytáhl Rašica a opět svůj souboj s Drommelem prohrál.

Tentokráte si hlídal přední tyč a tvrdou přízemní střelu z mírného úhlu vytěsnil do zámezí. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka ve zbývajícím průběhu zodpovědně bránili a bylo znát, že alespoň s bodem budou spokojeni. V příštím kole zavítají na půdu rotterdamského Excelsioru a určitě se pokusí své dosavadní umístění vylepšit. Vitesse by rádo překvapilo PSV, ovšem v Eindhovenu za favorita v žádném případě považováno nebude.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele