základní část, 7. kolo
29.09.2017 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 2:1

Fotbalisté Twente dokázali podruhé v sezóně zvítězit a tentokráte si ve vyrovnaném souboji poradili s konkurenčním Heracles, které přehráli nejtěsnějším rozdílem 2:1. Domácí výběr vybojoval druhý tříbodový zisk v tomto ročníku a se šesti body se prozatím posunul na patnáctou pozici. Almelo naopak nedokázalo navázat na minulý úspěch s Rodou, v páteční předehrávce utrpělo třetí letošní prohru a v tabulce Eredivisie je na jedenáctém místě.

Enschede mělo naprosto skvělý vstup do zápasu a do vedení se dostalo už po necelých dvou minutách hry. Assaidi obdržel nádhernou kolmici za obranu a poté se kličkou zbavil protihráče. Vzápětí vypálil z jedenácti metrů a trefil vracejícího se Pröppera. Nicméně k dorážce se přeci jen dostal dravý finský mladík Fredrik Jensen a ve skluzu dopravil balón k bližší tyči, brankář Castro už gólu nezabránil.

Neuběhly ani další čtyři minuty a Twente se mohlo dostat do vedení o dvě branky. Po zblokované střele Liendla propadl míč ke zcela osamocenému Boereovi, ale ten zblízka z pěti metrů nedokázal překonat skvělého Castra. V následujícím průběhu přišel útlum a oba celky hrozily pouze ze střední vzdálenosti. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, hosté z ničeho nic srovnali v 52. minutě zásluhou Paula Gladona.

Tradiční kanonýr Heracles skóroval v této sezóně potřetí, když využil přesně načasovaného centru Darriho z levého křídla a hlavou z osmi metrů zamířil přímo k levé tyči, gólman Brondeel se proletěl vzduchem naprosto zbytečně. Od tohoto momentu se hrálo přeci jen opatrněji a ani jeden celek nechtěl udělat chybu. O vítězi tohoto duelu rozhodla standardní situace zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy se prosadil Danny Holla.

Zkušený devětadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z hranice pokutového území a nádhernou technickou střelou zamířil k přední konstrukci. Castro sice balón zasáhl, ovšem ten se již nacházel zhruba půl metru za brankovou čarou. Ve zbývajících minutách se hosté na žádnou odpověď nezmohli a výsledek se tak neměnil. V příštím kole se utkají s favorizovaným Vitesse, FC zavítá na půdu konkurenčního Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele