základní část, 26. kolo
04.03.2018 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 1:1

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze neměl, domácí Twente se rozešlo smírně s konkurenčním Groningenem v poměru 1:1 a své čekání na výhru v nejvyšší soutěži protáhlo už na deset utkání v řadě za sebou, naposledy se radovalo v polovině prosince s Bredou (2:1). V tabulce Eredivisie je stále šestnácté s osmnácti body o skóre před Spartou a pět bodů za patnáctým Tilburgem. Hosté jsou momentálně třináctí se šestadvaceti body.

Domácí vstoupili do zápasu s větší chutí po vítězství a bylo na nich vidět, že se pokoušejí častěji dostávat na útočnou polovinu než soupeř. V 8. minutě se Twente objevilo v rychlém protiútoku a po finální přihrávce od Jensena střílel nikým nehlídaný Tom Boere. Jeho přízemní pokus dokázal brankář Padt nadvakrát zlikvidovat a domácí útočník pouze schoval tvář do dlaní. Stejný hráč podruhé zahrozil v polovině úvodního dějství.

Po dalším pasu Jensena tentokráte z levého křídla předskočil na hranici brankového území Warmerdama a padáčkem rozvlnil horní síťku. Od tohoto momentu se do konce první půle nic nestalo, zajímavé věci přišly až po přestávce. Už po dvou minutách vypálil z hranice pokutového území Bacuna a jeho tvrdou ránu mířící přímo pod břevno vyškrábl gólman Drommel jednoruč nad horní tyčku.

Groningen šel z ničeho nic do vedení v 57. minutě, pošesté v tomto ligovém ročníku skóroval japonský forvard Ritsu Doan. Po postupném útoku okolo hranice šestnáctky přistrčil van Weert míč právě Doanovi, který se po krkolomném průniku trefil v pádu přesně ke vzdálenější tyči kolem bezmocného Drommela. Twente to však po inkasované trefě v žádném případě nevzdalo, o čtrnáct minut později se prosadil aktivní Boere.

Po načechraném pasu Mahera z pravého křídla hlavičkoval Boere ve středu pokutového území a míč umístil k levé tyči. Boere se snažil vývoj otočit a svůj druhý gól v zápase se snažil vstřelit v 75. minutě. I v tomto případě to mohlo být hlavou, jeho nenápadný pokus po dalším výborném centru z křídla přistál na horním okraji břevna a odrazil se do zámezí. Padt se stačil pouze ohlédnout. Ve zbývajících minutách se již nic zásadního nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele