základní část, 14. kolo
02.12.2017 18:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 3:3

Twente Enschede opět ukázalo, že v letošní sezóně i přes mizerné výsledky dokáže potrápit největší favority a tentokráte se v domácím prostředí rozešlo smírně s vysoce favorizovaným Ajaxem. Po divokém průběhu vsítilo vyrovnávací trefu na konečných 3:3 v 89. minutě a v tabulce se prozatím osamostatnilo na šestnáctém místě s deseti body. AFC naopak po předchozích dvou výhrách s celkovým skóre 13:1 překvapivě zaváhal.

Momentálně je druhý s devětadvaceti body, ovšem po nedělních dohrávkách 14. kola ho může přeskočit Alkmaar a jeho manko na vedoucí PSV už může vzrůst na deset bodů. Twente vstoupilo do utkání velmi odvážně a již v 6. minutě mohl otevřít skóre pozdější hrdina Tom Boere, jenž z předbrankového prostoru trestuhodně netrefil hostující branku. Amsterdamský celek se poprvé ozval po necelé půlhodině hry.

Po geniální kolmici za obranu běžel sám směrem k brankáři Brondeelovi rozběhnutý Justin Kluivert, jenže placírkou zamířil jen o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. Ihned na to se Dolberg elegantně patičkou zbavil svého protihráče a vystřelil razantně z patnácti metrů, Brondeel fantasticky vyrazil balón do strany. Ajax zužitkoval svůj tlak ve 33. minutě, skóre sobotního utkání otevřel zkušený Dán Lasse Schöne.

Ten se postavil k přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území, krásně obstřelil zeď i Brondeela a balón zapadl k pravé konstrukci. Stejný hráč zvýšil vedení svého týmu o čtyři minuty později a opět to bylo ze standardní situace. Schöne vystřelil z necelých pětadvaceti metrů a míč umístil k levé tyči, strážce Twente se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí se nevzdali a od tohoto okamžiku přitlačili.

V poslední minutě první půle nedokázali využít obrovský závar před Onanou, snížit se jim podařilo tři minuty po přestávce. Stefan Thesker si v brankovém území naskočil na rohový kop Holly z levé strany a hlavou se trefil přímo pod břevno. Stejný hráč skóroval podruhé a postaral se tedy o vyrovnání krátce po hodině hry, když si nádherně zpracoval balón na prsa a pak z voleje z hranice šestnáctky vypálil k pravé tyči. Onana byl naprosto bez šance.

Ajax těsně před druhou inkasovanou brankou trefil tyč po hlavičce Veltmana, potřetí a naposledy vedl v 79. minutě. O parádní branku se postaral Kluiver, jenž ze čtrnácti metrů famózním způsobem přehodil lehce vyběhnuvšího Brondeela - 2:3. Poslední slovo přeci jen mělo Enschede o deset minut později. Po přímém volném kopu Liendla hlavičkoval ze sedmi metrů přímo k levé konstrukci Boere a dostal tak svůj klub do euforie.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Twente prohrálo doma poslední 2 kola vypsaní jako favorit. Ted jsou outsideři. Snad se nic nechystá .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale podívejme se .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele