základní část, 18. kolo
24.12.2017 12:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Sparta Rotterdam 4:0

Spartě Rotterdam nepomohl ani v posledním utkání tohoto ročníku odchod trenéra Alexe Pastoora a po minulém debaklu v derby s Feyenoordem (0:7) nedokázala skórovat ani na půdě Groningenu. Za nepříznivého stavu inkasovala hned třikrát v závěrečných dvaceti minutách a po prohře 0:4 zůstává v tabulce na posledním osmnáctém místě s jedenácti body, na patnáctou Bredu má manko pěti body. FC zakončil rok 2017 na třinácté pozici s dvaceti body.

Na lavičku rotterdamského výběru usedne ve druhé polovině sezóny bývalý kouč nizozemské reprezentace Dick Advocaat a rozhodně má před sebou hodně práce. Groningen měl od úvodního výkopu jasně navrch a mnoho gólových příležitostí si vypracoval již v prvním dějství. Zhruba po čtvrthodině hry se výjimečně ozvali hosté, kdy Brogno po střele z pravé strany pokutového území vyprášil rukavice brankáře Padta.

Následně se na opačné straně musel činit gólman Kortsmit po dělovce ze střední vzdálenosti, po necelé půlhodině výtečným způsobem zasahoval u své bližší tyče po přízemním pokusu Idrissiho. Ve 32. minutě byl domácí hráč ještě blíže ke vstřelené brance, když orazítkoval břevno, pak se dostal i k dorážce a zblízka strážce Sparty nepřekonal. Asi největší možnost úvodního dějství se zrodila šest minut před poločasovou přestávkou.

Sparta doslova přežila klinickou smrt, protože nejprve Mahi pálil do levé tyče, vzápětí dorážející Idrissi trefil na brankové čáře stojícího protihráče a nakonec Lars Veldwijk z hranice brankového území trestuhodně minul prostor tří tyčí. Ve 44. minutě mohl šestadvacetiletý útočník napravit předchozí zaváhání, ale po pasu Mahiho hlavičkoval těsně nad. Veldwijk se přeci jen dočkal čtyři minuty po přestávce a otevřel tak skóre zápasu.

Po geniální nahrávce od Idrissiho stanul sám před Kortsmitem a pohotově ho obstřelil. Na druhé straně odmítl Padt vyrovnání po ráně Mührena a balón vyškrábl nad břevno, po necelé hodině hry Drost pořádně vyděsil Kortsmita ranou z levého křídla. Groningen se definitivně uklidnil v 74. minutě, po stříleném centru Mahiho rozvlnil síť kolenem střídající Tom van Weert. O dvanáct minut později po prudkém přízemním centru Bacuny tečoval míč do vlastní sítě nešťastník Frederik Holst a v 90. minutě uzavřel gólový účet další náhradník Ritsu Doan.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele