základní část, 12. kolo
19.11.2017 14:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 4:2

Groningenu reprezentační přestávka evidentně pomohla, nyní v domácím prostředí překvapil favorizovaný Arnhem a po přestřelce ho zdolal v poměru 4:2. Díky třetímu vítězství v tomto ročníku Eredivisie se posunul na třinácté místo s dvanácti body. Naopak Vitesse kleslo na šestou pozici s devatenácti body a generálku na čtvrteční souboj Evropské ligy s italským Laziem tak rozhodně nezvládlo podle svých představ.

První větší možnost se urodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z osmnácti metrů vystřelil po zemi Burns a brankář Padt odvrátil balón na rohový kop. Ihned na to vypálil domácí Tom van Weert a branku minul jen o několik decimetrů. Hosté se dostali do vedení krátce po půl hodině. Přetažený centr z pravého křídla vracel hlavou před branku Bruns a Kasper Larsen ve snaze odkopnout balón do bezpečí napálil spodní okraj břevna, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru.

Zhruba deset minut před přestávkou si Tim Matavž naskočil na pas Fankatyho Daba a hlavou jen těsně minul domácí branku. Osm minut po přestávce mohl srovnat Ritsu Doan, jenomže ve stoprocentní možnosti orazítkoval levou tyč. Groningen srovnal v 59. minutě, tentokráte do vlastní branky zamířil Dabo. Ten se svým pasem z levé strany pokusil o malou domů, ale lehce vyběhnutého gólmana Houwena nešťastně přehodil a rozvlnil síť.

Neuběhly ani tři minuty a Arnhem znovu vedl díky proměněné penaltě. Ta byla nařízena po faulu Larsena oceněným žlutou kartou, slovinský útočník Matavž pak snadno po zemi zamířil k pravé tyči do protipohybu Padta. Za další tři minuty FC podruhé a naposledy v tomto klání srovnal, po zpětné nahrávce van Nieffa téměř od brankové čáry pálil z první Oussama Idrissi přímo k bližší tyči, zkoprnělý Houwen zůstal stát jako přibitý před brankovou čarou.

V dalším průběhu byli jasně lepší domácí. V dobrých pozicích se postupně ocitli Bacuna s Mimounem Mahim, ani jeden do prostoru tří tyčí nezamířil. Rozhodující okamžik byl k viděné zhruba čtvrthodiny před koncem, vývoj nedělního klání otočil již zmiňovaný Mahi. Ten využil křižného pasu od Bacuny a z voleje poslal míč ke vzdálenější konstrukci kolem Houwena.

V 82. minutě pojistil výhru svého celku van Weert, když po stříleném centru od Mahiho z levého křídla nasměroval balón ve skluzu k levé tyči. Groningen nakonec dohrával duel o deseti,za další dvě minuty byl po druhé žluté kartě vyloučen Ludovit Reis. V samém závěru mířil těsně vedle hostující Kašia a pak výtečně zasahoval Padt, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele