základní část, 31. kolo
15.04.2018 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 2:1

V neděli byly na programu dva důležité zápasy o záchranu, v souboji mezi Groningenem a Rodou byl úspěšnější domácí výběr. Ten díky těsnému vítězství 2:1 přerušil třízápasovou vítěznou sérii protivníka a navíc se výraznou měrou přiblížil k účasti v příštím ročníku Eredivisie. Momentálně mu patří třináctá pozice se třiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Rody má solidní sedmibodový náskok.

Naopak Kerkrade ještě klidně může skončit na osmnácté přímé sestupové příčce, neboť před Twente má šestibodový odstup. Na patnáctou pozici Bredy ztrácí v tuto chvíli čtyři body. Domácí byli od samého začátku lepším celkem a do vedení se mohli dostat už po třech minutách, ovšem s dobře kopnutým přímým volným kopem Hrustiče si dokázal poradit brankář Jurjus. FC se přeci jen dočkal v 15. minutě.

Gólový účet otevřel japonský snajpr Ritsu Doan, jenž si po přihrávce od Zeefuika z pravého křídla navedl míč blíže do středu a poté se z hranice pokutového území přesně trefil k levé konstrukci. Hosté poprvé vystrčili růžky krátce po odehrané půlhodině, kdy se do odraženého míče z dobrých pětadvaceti metrů opřel rozběhnutý Ndenge a gólman Padt famózně jednoruč odvrátil míč na rohový kop.

Domácí rozhodli o svém úspěchu čtyři minuty po přestávce, potřetí v tomto ročníku Eredivisie skóroval Jesper Drost. Pětadvacetiletý záložník se po rohovém kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a balón z hranice brankového území chladnokrevně napálil do vzdálenějšího horního rohu. Od tohoto momentu hrál Groningen zodpovědněji v defenzivě, nicméně v 70. minutě vykřesali hosté jiskřičku naděje.

Prosadit se dokázal Christian Kum, když po odvráceném rohovém kopu z pravé strany napálil míč z voleje z osmi metrů přesně pod břevno a Padt byl tentokráte naprosto bez šance. Zkušený domácí výběr již pak soupeře k ničemu nepustil a hubený náskok udržel do závěrečného hvizdu. V příštím kole pojede do Utrechtu a mírného favorita se jistě pokusí překvapit, na Rodu čeká velmi těžký duel s jistým mistrem z PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele