základní část, 6. kolo
24.09.2017 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Twente 1:0

Groningen zvládl důležitý souboj s konkurenčním Twente a díky jedinému vstřelenému gólu krátce po změně stran ukořistil svou druhou výhru v letošním ročníku. Domácí FC má na kontě osm bodů a posunul se na jedenácté místo tabulky, tento tříbodový zisk rozhodně potřeboval. Enschede naopak nedokázalo navázat na minulé premiérové vítězství s Utrechtem, v této sezóně už popáté prohrálo a je až šestnácté se třemi body.

Domácí se mohli dostat do vedení již po necelé čtvrthodině, kdy si na dlouhý pas Reijnena z vlastní poloviny naběhl Veldwijk a ze sedmi metrů ve skluzu vystřelil. Fantastický brankář Brondeel balón vyrazil a vzápětí si poradil i s dorážkou Mahiho. V 18. minutě se na druhé straně musel vytáhnout také gólman Padt, jenž po posunutí od Assaidiho z levé strany a následném přistrčení Jensena vykopl levou nohou přízemní pokus Vukčiče.

Dvě minuty před poločasovou přestávkou mohl stadion Noordlease dostat do varu Mahi, jeho výtečnou ránu z hranice pokutového území odhlavičkoval z brankové čáry obránce Lam a famózním způsobem tak zastoupil Brondeela. Groningen působil o něco svěžejším dojmem i ve druhém dějství a jediný gól nedělního duelu vstřelil v 51. minutě, podruhé v tomto soutěžním ročníku se prosadil teprve jednadvacetiletý útočník Oussama Idrissi.

Výbornou kolmici na levou stranu převzal Warmerdam a poté zpětnou přihrávkou do šestnáctky protivníka vyzval ke skórování Doana. Ten sice napálil jen před sebou stojícího obránce, ale vzápětí se míč snesl před hranici brankového území přímo na hlavu Idrissiho, který zblízka mířil k bližší tyči kolem bezmocného Brondeela. Od tohoto okamžiku se domácí zatáhli do defenzívy a jejich strategie jim vyšla do puntíku.

Enschede se ve zbývajícím průběhu nemohlo dostat na dostřel k Padtovi a až do závěrečného hvizdu ho prakticky neohrozilo ani jednou. Groningen sice měl k dispozici několik brejkových situací, vinou špatné finální fáze však ani jeden úspěšně nezakončil. V příštím kole zavítá na půdu Zwolle a za favorita považován nebude, Twente se toto zaváhání pokusí napravit s Heracles a čeká do další nesmírně těžká úloha.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele