základní část, 11. kolo
04.11.2017 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Willem II 3:2

Alkmaar zvládl úlohu favorita proti zachraňujícímu se Tilburgu, ovšem jeho těsné vítězství 3:2 se rozhodně nerodilo lehce. Hosté šli do vedení, domácí do poločasové přestávky srovnali. Během dvaceti minut ve druhém dějství skórovali hned dvakrát, v závěru utkání Willem srovnal a AZ přišel o vyloučeného kapitána Woutera Weghorsta. V tabulce Eredivisie je čtvrtý s dvaadvaceti body o skóre za třetím Zwolle i druhým Ajaxem.

Hosté naopak spadli do sestupového pásma, s devíti body jim patří sedmnácté místo. Přitom do utkání vstoupili tou správnou nohou, když vsítili úvodní gól ve 25. minutě z první vážnější příležitosti. Po rychlé akci středem hřiště odcentroval z pravého křídla Heerkens a před brankovým územím milimetrově našel hlavu Bena Rienstry, který ze sedmi metrů zamířil přesně k levé konstrukci, brankář Bizot se za balónem pouze ohlédl.

Nicméně Alkmaar na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat a vyrovnával již o deset minut později. Na hezkou narážku do šestnáctky soupeře si naběhl Weghorst a byl poslán k zemi Petersem. Ten obdržel za svůj zákrok žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Alireza Jahanbakhsh a chladnokrevně zamířil doprostřed branky pod horní tyčku. Domácí vstoupili do druhé půle mnohem odhodlaněji.

Vývoj se jim podařilo otočit v 54. minutě. Po nahrávce Jahanbakhshe přistrčil Weghorst mezi dvěma protihráči míč patou nabíhajícímu Guusu Tilovi, jenž z první propálil padajícího gólmana Branderhorsta. Za dalších deset minut skóroval nejlepší muž na hřišti Weghorst, když zužitkoval přihrávku od Jahanbakhshe a krásným lobem přehodil vyběhnuvšího Branderhorsta, balón zapadl přímo ke vzdálenější tyči - 3:1.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl pojistit vedení svého klubu střídající Dabney dos Santos, ale ze dvou metrů trestuhodně napálil břevno. Tilburg oživil naděje na bodový zisk v 85. minutě. Ismail Azzaoui vystihl nepřesnou rozehrávku Koopmeinerse a svůj slalom přes polovinu hřiště zakončil přízemní střelou z osmnácti metrů. Za další minutu hrál úmyslně rukou Weghorst a po druhé žluté kartě pro něj zápas skončil, avšak hosté tuto krátkou početní výhodu využít nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele