základní část, 7. kolo
01.10.2017 12:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 0:4

V prvním ze dvou šlágrů 7. kola nizozemské nejvyšší soutěže jasně dominoval obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu, který zvítězil na půdě Alkmaaru hladce 4:0 a přerušil tak svou mizernou sérii z poslední doby, která čítala čtyři porážky z pěti utkání. V tabulce Eredivisie se tak prozatím vyhoupl na druhé místo s patnácti body. AZ nedokázal odčinit senzační prohru s Excelsioerm (0:2) a je sedmý s dvanácti body.

Svěřenci kouče Givanniho van Bronckhorsta zvládli hlavně úvod zápasu, kdy zhruba během čtvrthodiny skórovali hned dvakrát, svůj náskok pojistili ještě do poločasu a krátce po něm přidali čtvrtou uklidňující trefu. Tu první vsítili z úvodní vážnější akce nedělního duelu už v 11. minutě, kdy po parádním přistrčení od Sama Larssona vypálil z jedenácti metrů Steven Berghuis a jeho rána se odrazila od spodního okraje břevna těsně za brankovou čáru.

Rozhodčí okamžitě signalizoval dosažení branky, proto byla závěrečná dorážka jednoho z hostujících hráčů zbytečná. Neuběhla ani minuta a domácí mohli vyrovnat, jenomže po krásné kolmici van Overeem za obranu nedokázal rozběhnutý Til překonat vyběhnuvšího gólmana Jonese. Feyenoord zvýšil své vedení v 17. minutě, po krásné individuální akci vypálil z dvaadvaceti metrů Larsson a famózně zamířil do pravého horního rohu.

Po půl hodině hry měl na kopačce snížení Weghorst, jeho přízemní pokus po rohovém kopu Vejinoviče z levé strany vykopl Ambrabat zhruba metr před brankovou čarou. Definitivně rozhodnuto bylo necelých pět minut před přestávkou. Wuytens totiž udělal hrubku v rozehrávce a namazal balón přímo Stevenu Berghuisovi. Ten se přiblížil k hranici šestnáctky, odkud vystřelil po zemi a pokořil rozhozeného brankáře Bizota - 0:3.

Hosté přidali čtvrtý gól po necelé hodině hry, kdy Berghuis pronikl do pokutového území AZ po pravé straně a pak předložil míč k zadní tyči zcela osamocenému Tonymu Vilhenovi, jenž neměl problém zakončit do odkryté branky. V 65. minutě pálil z hranice šestnáctky jen o pár decimetrů vedle pravé konstrukce Boëtius, následně se v rozmezí tří minut ocitl Berghuis ve dvou stoprocentních příležitostech a z totožných pozic mířil mimo prostor tří tyčí.

Domácí se ve zbývajícím průběhu snažili kroužit kolem pokutového území hostů, ti naopak rychle přecházeli do protiútoků. V 74. minutě vytvořil Alkmaar obrovský závar před Jonesem, avšak po ráně Koopmeinerse nedokázal kapitán Weghorst ani v pádu protlačil balón do sítě. V předposlední minutě mohl zkompletovat "búra" střídající Nelom, ale na poslední chvíli ho odzbrojil Wuytens a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, feyenoord.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele