základní část, 2. kolo
19.08.2017 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 2:0

Hráči Alkmaaru po úvodním sympatickém výkonu na půdě vysoce favorizovaného PSV Eindhoven dokázali v domácím prostředí dosáhnout na své první body v sezóně, když přehráli konkurenční Den Haag po výsledku 2:0. Naopak hosté po dvou odehraných kolech mají na kontě dvě porážky s nelichotivým skóre 0:5. Rozhodujícím momentem utkání byla bezesporu červená karta pro hostující družstvo a následná proměněná penalta.

Přitom do vedení mohl jít ADO, když po obrovské minele brankáře Bizota a následné střele zasahoval až na poslední chvíli na brankové čáře vracející se obránce Vlaar. Klíčové okamžiky sobotního střetnutí se odehrály mezi 28. - 29. minutou. Nejprve po nedovoleném zákroku na Vlaara u přední tyče uviděl žlutou kartu Wilfried Kanon, a protože tu první obdržel o devět minut dříve, tak musel nedobrovolně odejít do útrob stadionu.

Kromě toho byl nařízen pokutový kop, k němuž se postavil kapitán Wouter Weghorst. Gólman Zwinkels sice vystihl směr střely, jenomže míči v cestě do sítě nezabránil - 1:0. Od tohoto momentu byl oslabený Den Haag většinu času pod tlakem, nicméně soupeře dlouhou dobu do ničeho nepouštěl. Teprve deset minut po změně stran po přihrávce Svenssona pod sebe vypálil z první van Overeem levačkou nad horní tyčku Zwinkelsovi svatyně.

V polovině druhého poločasu se v obrovské možnosti ocitl Jahanbakhsh, když obdržel zpětnou nahrávku od Guuse Tila, ale čtyřiadvacetiletý íránský útočník ze stoprocentní pozice trestuhodně minul prostor tří tyčí. AZ nakonec pojistil svůj náskok v 70. minutě. Po rohovém kopu Vejinoviče z pravého křídla se dostal k hlavičce aktivní Til a míč usměrnil přesně k levé tyči mimo dosah bezmocného Zwinkelse.

Od tohoto momentu domácí přeci jen zvolnili, hosté mohli alespoň snížit v 87. minutě. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko centroval Immers ke vzdálenější tyči a tam se zjevil ve stoprocentní pozici Bakker, jenže balón nakonec vůbec netrefil. Alkmaar v příštím kole zavítá na půdu Vitesse Arnhem, se kterým loni padl ve finále národního poháru, Den Haag bude bojovat o premiérové body se silným Heerenveenem.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele