základní část, 18. kolo
24.12.2017 14:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 3:1

Ajax i pod vedením dočasného trenéra Michaela Reizigera potvrdil roli favorita a proti Willemu II urval během štědrovečerního odpoledne povinné vítězství. Nebyl to ovšem pro něj vyloženě snadný zápas. Bylo znát, že než se mužstvo oklepalo z vyřazení z domácího poháru, docela dlouho to trvalo. Všechny jeho branky totiž padly až po přestávce.

Pro amsterdamský celek tohle nejsou ani zdaleka nejpoklidnější vánoční svátky. A na samotné hře se ne úplně dobrá nálada v kabině zřejmě projevila. Outsider tohoto duelu totiž dokonce vedl zkraje druhé půle díky Franovi Solovi. Nakonec ale domácí díky Justinovi Kluivertovi, Kasperu Dolbergovi a Davidovi Neresovi strhli tři body na svou stranu.

Willem II se soustředil hlavně na bránění a v podstatě čekal, co jeho soupeř vymyslí. V 7. minutě de Godenzonen založili první nebezpečnější akci, Ziyech svou průnikovou kolmicí uvolnil van de Beeka, jenže ten sám z vápna pouze přestřelil. Ve 28. minutě se snažil z přímého kopu prosadit sám Ziyech, avšak na brankáře Branderhorsta nevyzrál.

Ve 32. minutě znovu zahrozil Ziyech, svou levačku tlačil technicky k tyčce, zase ale souboj s Branderhorstem prohrál. Ve 40. minutě přišla na řadu komplikace pro Reizigerovy svěřence, protože se zranil Huntelaar, jehož místo musel zaujmout Dolberg. Podle nejnovějších zpráv si poranil koleno, zatím ale není jasné, na jak dlouho, a jestli vůbec, bude mimo v budoucnu.

V závěru prvního poločasu málem vyšlo skórovat hostům. Onana totiž zazmatkoval v rozehrávce, čehož chtěl využít Azzaoui, z blízkosti však trefil pouze připraveného gólmana, jenž svou chybu nakonec napravil. Jenže v 53. minutě již kapituloval, po rychlém brejku totiž Tsimikasův centr zleva zužitkoval z halfvoleje Fran Sol.

Samozřejmě že Ajax nemohl nechat tenhle nepříznivý stav jen tak, a tak se ihned jal vyrovnat. V 59. minutě nedokázal v krkolomné pozici zacílit David Neres a z dorážky Branderhorsta nepřekonal ani Dolberg. To se podařilo až v 63. minutě Kluivertovi, jenž přebral přihrávku od F. de Jonga, navedl si balón do šestnáctky a dělovku poslal parádně do šibenice.

Závěrečná třetina zápasu poté daleko lépe vyšla Ajaxu, který ještě přidal další dva přesné zásahy. V 72. minutě nejprve u brankové čáry účinně zasekl míč David Neres, předložil merunu na bližší tyčku, a odtud Dolberg pohodlně zakončil. Devět minut před koncem se ještě prosadil David Neres, jenž z blízkosti využil prostrčení od S. de Jonga.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele