základní část, 8. kolo
14.10.2017 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Sparta Rotterdam 4:0

Ajax bez větších potíží zvládl "povinný zápas" se Spartou Rotterdam, v domácím prostředí ji nasázel hned čtyři branky, i když v samém závěru neproměnil pokutový kop. Po hladké výhře 4:0 se v tabulce posunul na druhé místo se šestnácti body, před konkurenčním Feyenoordem je díky lepšímu skóre. Hosté mají na kontě stále jen pět bodů, kvůli úspěchům největších rivalů se propadli na poslední osmnáctou pozici.

Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině zahrozil poprvé Ajax, avšak střela Schöneho minula pravou tyč o několik decimetrů. Po necelé půl hodině hry se z ničeho nic ozvali hosté a mohli jít do překvapivého vedení. Po střele z hranice šestnáctky nedokázal brankář Onana udržet míč v rukavicích a vyrazil ho před sebe. Dorážející Mühren poté mířil vysoko nad horní tyčku, nicméně případný gól by stejně neplatil vinou ofsajdového postavení.

Ve 35. minutě si gólman Kortsmit poradil s tvrdou ranou Ziyecha, o dvě minuty později neprostřelil Duarte na druhé straně vyběhnuvšího Onanu. Velký favorit tohoto duelu se přeci jen dostal do vedení šest minut před přestávkou. Po rohovém kopu z pravé strany se míč nešťastně odrazil od bránícího Ryana Sanusiho a skončil v síti, Korstmit se natahoval marně. V 64. minutě to bylo o dvě branky, hosté si znovu vstřelili vlastní gól.

Huntelaar krásné uvolnil Davida Nerese, který přehodil Kortsmita a vracející se Sherel Floranus jemnou tečí zamířil do sítě, tento moment definitivně dostal Spartu na kolena. AFC přidal třetí gól o devět minut později, když Neres zužitkoval krásné kolmice od Ziyecha, obtočil se kolem protihráče a pak tvrdou ranou zamířil přímo pod horní tyčku. Čtvrtou trefu vsítili domácí za další tři minuty, poprvé v tomto ročníku Eredivisie skóroval Amin Younes.

Německý útočník po přihrávce od Ziyecha vypálil z necelých třiceti metrů a jeho nádherná střela zapadla přímo pod břevno nad bezmocného Kortsmita. Ve zbývajícím průběhu se sobotní duel spíše dohrával, Ajax mohl dovršit "búra" v poslední minutě. Po nařízeném pokutovém kopu měl uzavřít gólový účet Dolberg, avšak Kortsmit to nezabalil, vystihl směr střely a balón fantastickým způsobem vyrazil do strany.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele