základní část, 6. kolo
24.09.2017 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 1:2

Ajax Amsterdam se na začátku nové sezóny rozhodně nenachází v optimálním rozpoložení, kromě nečekaného vypadnutí z evropských pohárů podruhé prohrál na ligové scéně a čelo tabulky se mu začíná vzdalovat. Momentálně má na kontě deset bodů, je sedmý a za vedoucím PSV zaostává o pět bodů. Naopak Vitesse vyhrálo počtvrté v tomto ročníku, doposud posbíralo třináct bodů a posunulo se na třetí místo Eredivisie.

Domácí poprvé zahrozili po necelých deseti minutách hry, kdy si na přímý volný kop Ziyecha naskočil Veltman a hlavou těsně mířil na horní tyčku. Po necelé čtvrthodině hry se na druhé straně vyšvihnul brankář Onana, jenž fantastickým způsobem vyrazil ránu Slovince Matavže. Nicméně ve 21. minutě už inkasoval, po přímém volném kopu Brunse si před branku naběhl Guram Kašia a z devíti metrů zamířil hlavou přesně do levého horního rohu.

Vzápětí hvězdný domácí útočník Huntelaar trefil ve výborné pozici jen před sebou stojícího obránce, po půl hodině hry opustil trávník v potokách krve domácí de Ligt, jenž byl po nešťastné srážce s Matavžem odnesen na nosítkách. Sedm minut před přestávkou vypálil levačkou Kluivert a gólman Pasveer musel předvést výtečný zákrok, vzápětí minul van Beek hostující svatyni zhruba o dva metry. Vitesse zvýšilo svůj náskok ve třetí nastavené minutě.

Po obrovské hrubce amsterdamské defenzívy ve středu hřiště uvolnil Linssen rozběhnutého Milota Rashicu a ten po pěkné kličce prostřelil Onanu ranou ze čtrnácti metrů. Ještě do poločasu pálil de Jong a Pasveer s vypětím všech sil vyrazil balón na rohový kop. Ihned po změně stran mohl hned dvakrát pojistit náskok hostů Matavž, ale napoprvé srazil jeho střelu bránící hráč a vzápětí reflexivně zasáhl Onana.

V 50. minutě se zjevil v obrovské šanci Dolberg a tentokráte se musel předvést Pasveer, následně byl domácí forvard zablokován. AFC byl blízko k vyrovnání v 65. minutě, kdy po zpětné nahrávce od Ziyecha trefil nabíhající Huntelaar bližší tyč. Zhruba čtvrthodiny před koncem neuspěl Younes v tváří tvář proti strážci Vitesse, v 81. minutě letěla střela Huntelaara z otočky příliš vysoko. Domácí favorit sice snížil za další tři minuty zásluhou úspěšné hlavičky Nicka Viergevera, jenomže na více se již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta Eredivisie se book vcelku vyvedla. Jak říkám -i na něho se vaří voda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele