základní část, 13. kolo
26.11.2017 12:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - Roda JC 5:1

Ajax v minulém kole naprosto zdemoloval Bredu po výsledku 8:0, teď nedal v domácím prostředí žádnou šanci ani Rodě. Nakonec soupeře deklasoval po výsledku 5:1, přitom první poločas byl naprosto vyrovnaný. Hosté se dostali do vedení, amsterdamský celek srovnal až na konci prvního poločasu. V tom druhém však naprosto dominoval a soupeři nasázel ještě další čtyři góly. Kerkrade je tak stále poslední se sedmi body o dva za Twente a Bredou.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran opatrná, poté se dostal do úvodního zakončení Schöne. Po pasu marockého rodáka Ziyecha to zkusil Schöne z voleje, jenomže umístil ho vysoko nad horní tyčku. Roda z ničeho nic prorazila ve 32. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany a následném prodloužení hlavou od Gustafsona se v předbrankovém prostoru ocitl Christian Kum a taktéž hlavou zblízka rozvlnil síť.

Za další dvě minuty mohlo Kerkrade dokonce vést o dva góly, kdy za obranou Ajaxu zůstal zapomenutý Schahin, nicméně jeho tvrdý pokus z ostrého úhlu udržel v rukavicích brankář Onana. Domácí se dostali zpět do utkání v poslední minutě úvodního dějství. Po krásné narážečce od Ziyecha se na levé straně výtečně zbavil protihráče Justin Kluivert a z osmi metrů obstřelil přízemní střelou gólmana Jurjuse.

Domácí se nemohli dostat do tempa ani po přestávce, změna nastala od 57. minuty. V tento moment si prostor k zakončení udělal Kasper Dolberg a jeho razantní pokus vyrazil připravený Jurjus. Za další dvě minuty už Dolberg otočil vývoj. Teprve dvacetiletý dánský útočník využil zpětné nahrávky od Nerese a poté z první vystřelil, balón po teči od Kuma skončil za zády bezmocného Jurjuse, který nestačil na změnu směru zareagovat.

Neuběhla ani minuta a podruhé v nedělním klání skóroval Kluivert, jenž se opřel do míče z pětadvaceti metrů a trefil se nádherně k pravé konstrukci - 3:1. V 69. minutě vykopl strážce Rody střelu Nerese, za dalších sedm minut dokázal skórovat Donny van de Beek. Ten se po zpětném pasu od de Jonga opřel do balónu ze čtrnácti metrů a Jurjus ani tentokráte neměl šanci - 4:1 V 85. minutě dovršil hattrick Kluivert po krásné individuální akci a přesně umístěné přízemní střele.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

7:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele