základní část, 16. kolo
13.12.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 3:2

Den Haag naplnil papírové předpoklady s poslední Rodou Kerkrade, i když zápas se pro něj hlavně v prvním poločase nevyvíjel příliš dobře. V něm totiž dvakrát prohrával o jednu branku, nicméně ve druhé polovině závěrečného dějství skóroval hned dvakrát během šesti minut a nakonec získal tři body po výsledku 3:2. V tabulce Eredivisie se nachází na osmém místě s třiadvaceti body, naopak Roda je stále osmnáctá o skóre za sedmnáctou Spartou.

JC vstoupil do utkání velmi nesměle a už v 5. minutě mohl otevřít skóre středečního duelu Ndenge, jenž před odkrytou brankou trestuhodně mířil nad břevno. V tuto chvíli to hostům příliš vadit nemuselo, neboť za necelých šedesát sekund je dostal do vedení Dani Schahin. Ten zužitkoval křižné přihrávky od Engelse z levé strany a v předbrankovém prostoru zblízka rozvlnil síť, brankář Zwinkels byl naprosto bez šance na úspěch.

ADO od tohoto momentu zabral a srovnat se mu povedlo po necelé čtvrthodině hry. Na zpětný pas Beckera z levého křídla téměř od brankové čáry si před hranici brankového území naběhl Lex Immers a ve skluzu propálil gólmana Jurjuse. Sedm minut před přestávkou šli hosté podruhé a naposledy do vedení. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Simon Gustafson, mazácky zamířil přímo k pravé konstrukci do protipohybu Zwinkelse.

Do druhého dějství vstoupilo Kerkrade s velkou dávkou opatrnosti a snažilo se bránit hubený náskok, za svou až příliš pasivní hru bylo potrestáno v 68. minutě. Podruhé v tomto střetnutí totiž skóroval Immers, když se po přistrčení od Erika Falkenburga odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho skákavá rána zapadla milimetrově k pravé tyči, Jurjus se natahoval marně. Rozhodující okamžik se zrodil o šest minut později.

Vývoj otočil Falkenburg, jenž po přímém volném kopu Beckera vyskočil nejvýše na hranici brankového území a prudkou hlavičkou rozvlnil síť, hostující strážce se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve zbývajícím průběhu se Roda do žádného souvislejšího tlaku nedostala a naopak ve druhé nastavené minutě přišla o vyloučeného obránce Henka Dijkhuizena, který tak po druhé žluté kartě bude v nadcházejícím klání svému týmu citelně scházet.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele