základní část, 18. kolo
22.12.2017 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - PEC Zwolle 4:0

Den Haag se v posledním kole tohoto roku postaral v nejvyšší nizozemské soutěži o velké překvapení a hostům ze Zwolle uštědřil vůbec nejtěžší porážku v dosavadním průběhu. PEC prohrál teprve potřetí v této sezóně, nicméně tentokráte v každém z poločasů dvakrát inkasoval a nakonec si domů odváží výsledek 0:4. V tabulce Eredivisie se stále nachází na čtvrtém místě s třiatřiceti body, ADO poskočil na sedmou příčku se šestadvaceti body.

První střelu mezi tři tyče vyslal hostující Ehizibue, jehož pokus z hranice šestnáctky chytil brankář Zwinkels. Zhruba po deseti minutách se v tváří tvář proti brankáři Boerovi ocitl Becker, jenomže zblízka ho propálit nedokázal. Velmi podobný souboj se opakoval ve 13. minutě, kdy Becker po kolmici za obranu postupoval sám směrem k hostující brance, avšak z dvanácti metrů zvolil špatné řešení a Boera znovu nepřekonal.

V polovině úvodního dějství nejprve Boer odvrátil střelu Erika Falkenburga na roh, po jeho zahrání od El Khayatiho si však stejný hráč naskočil před hranicí brankového území a hlavou usměrnil balón k bližší tyči. Ve 39. minutě nevyužil Falkenburg pas Beckera a v ideální pozici mu rána nesedla, domácí přeci jen pojistili svůj náskok o pět minut později. Lví podíl na tom opět měl El Khayati, jenž tentokráte vymyslel chirurgický přesný centr z volného kopu.

Na ten si v brankovém území naskočil Bjørn Johnsen a ze tří metrů zamířil snadno doprostřed branky. Ihned po změně stran vyrazil fantastický Zwinkels tečovaný pokus Namliho z osmnácti metrů do strany, v 52. minutě definitivně rozhodl svou druhou trefou Falkenburg. Tentokráte byl na konci pohledné akce na pravém křídle a po finální nahrávce od Beckera nekompromisně rozvlnil síť - 3:0. Boer byl naprosto bez šance na úspěch.

Poslední gól páteční předehrávky padl krátce po odehrané hodině. Podruhé se prosadil šestadvacetiletý norský útočník Johnsen, jenž po přistrčení od Ebuehiho dotlačil s velkým štěstím s pomocí jednoho z obránců balón za brankovou čáru. V samém závěru mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch střídající Nijland, po souboji s Bakkerem obrovskou možnost zahodil a mířil z voleje mimo prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdy ty bukwice otočili kurz?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele