základní část, 11. kolo
05.11.2017 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 2:2

Feyenoord Rotterdam prohlubuje svou krizi, vyjma národního poháru nedokázal vyhrát již pošesté za sebou a v nejvyšší nizozemské soutěži ztrácí krok. Nyní na půdě Den Haagu vybojoval pouze bod i přesto, že velmi brzy vedl. Nakonec byl ovšem rád, že dosáhl na výsledek 2:2, neboť srovnával až čtyři minuty před koncem. V tabulce Eredivisie se nachází na šestém místě s osmnácti body, ADO posbíralo o čtyři body méně a je jedenácté.

Rotterdamskému celku se tak začíná vzdalovat obhajoba titulu, na vedoucí PSV Eindhoven už má manko propastných dvanácti bodů. Přitom do zápasu vstoupil skvostně a vedoucí gól vsítil již po čtyřech minutách. Berghuis na pravé straně uvolnil Nieuwkoopa, který vzápětí poslal měkoučký centr do brankového území a hlavičkující Nicolai Jørgensen umístil balón přesně k levé tyči. Hosté mohli zvýšit svůj náskok dvě minuty před přestávkou.

Ze šestnáctky Den Haagu vypálil Berghuis a mířil ke vzdálenější tyči, kterou minul jen o několik decimetrů. Domácím se podařilo srovnat z následného protiútoku, kdy se po krásné kombinaci na jeden dotek a závěrečné přihrávky od El Khayatiho opřel do balónu z voleje Aaron Meijers a z deseti metrů se parádně trefil přímo do pravého horního rohu. Den Haag překvapivě otočil vývoj v 55. minutě, autorem branky se stal Wilfried Kanon.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Pobřeží Slonoviny využil vyhraného hlavičkového souboje Falkenburga s gólmanem Jonesem a taktéž hlavou zblízka rozvlnil síť. O dvě minuty později mohl vyrovnat Karim El Ahmadi, jeho bombu po rohovém kopu výtečně zlikvidoval brankář Zwinkels. Po hodině hry měl na hranici šestnáctky mnoho času Berghuis, jenomže v jasné pozici selhal a mířil nad horní konstrukci.

V 83. minutě byl blízko k pojištění náskoku pro ADO rychlonohý Ebuehi, ale z voleje mířil těsně kolem zadní konstrukce. Feyenoord toto zaváhání potrestal a v 86. minutě srovnal stav. El Ahmadi převzal nahrávku od Larssona, prošel do pokutového území po pravé straně a pak z mírného úhlu pokořil Zwinkelse. Ve čtvrté nastavené minutě mohl převrhnout misky vah na stranu rotterdamského klubu Berghuis, nicméně ze šesti metrů trestuhodně pálil mimo.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele