základní část, 1. kolo
11.08.2017 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 0:3

Utrecht navázal na úspěšný vstup do tohoto ročníku, kdy se probojoval až do závěrečného předkola Evropské ligy, a nyní bez větších potíží získal tři body na půdě Den Haagu. O vítězství se postaral především dvaadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers, jenž skóroval hned dvakrát. Hosté se dostali do vedení po odehrané čtvrthodině, druhou rozhodující trefu vsítili deset minut po přestávce. Jejich výhru pojistil Dessers v 81. minutě.

Domácí se přitom před více jak dvanácti tisíci diváky mohli dostat do vedení již po necelých třech minutách hry. Po rychlém přenesení prodloužil Johnsen hlavou míč za sebe a do samostatného úniku se dostal Becker, jenž v tváří tvář proti Jensenovi neuspěl. FC odpověděl přesně v 15. minutě, kdy po fantastické ráně Labyada z velké vzdálenosti vyrážel brankář Zwinkels balón do břevna. Míč vzápětí skončil na kopačce Desserse, který měl snadnou úlohu.

Nicméně celá gólová situace přeci jen má hořký nádech, neboť se Dessers v době střely Labyada nacházel v těsném ofsajdu. Necelých deset minut před změnou stran mohl vyrovnat Johnsen. Ten skvěle vystihl rozehrávku soupeře, poté si trochu krkolomným způsobem přehodil balón na svou silnější pravačku a prudkou ranou rozezvonil vzdálenější tyč. Ve 49. minutě byl blízko ke vstřelení druhého gólu Utrechtu Kerk, ale tento razantní pokus dokázal Zwinkels nadvakrát vytěsnit na rohový kop.

O šest minut později se mírný favorit tohoto duelu přeci jen prosadil, do černého zamířil Sander van de Streek. Čtyřiadvacetiletý obránce využil posunutí Desserse a následného výtečného pasu Emanuelsona, zblízka pak hlavou pokořil bezmocného strážce Den Haagu. Vzápětí mířil o pár decimetrů vedle hostující Kerk, v 65. minutě orazítkoval na druhé straně horní tyčku hlavičkující stoper Beugelsdijk.

Poté uspěchal zakončení Labyad a mezi tři tyče nezamířil, z následné protiakce nepřekonal z úhlu osamocený Becker vyběhnuvšího Jensena. Den Haag útočil i nadále a Jensen se musel ještě dvakrát vytáhnout především po výborné práci Beckera, jenomže zhruba deset minut před závěrečným hvizdem inkasovali domácí potřetí. Gólový účet úvodního duelu nizozemské Eredivisie uzavřel Dessers, po brejku chladnokrevně obstřelil padajícího Zwinkelse - 0:3.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele