základní část, 31. kolo
14.04.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 2:1

Twente Enschede neudrželo nadějné vedení na půdě Den Haagu a po další porážce (tentokráte v poměru 1:2) se výrazně snížily jeho šance alespoň na baráž. Na patnáctou příčku Bredy ztrácí již nedostižných deset bodů, za Rodou je o bodů šest a za sedmnáctou Spartou o body čtyři. Naopak ADO oživil naděje na dodatečnou kvalifikaci předkola Evropské ligy, prozatím se posunul na devátou pozici s třiačtyřiceti body a před devátým Excelsiorem je o body čtyři.

Přitom hosté měli skvělý vstup do utkání a po necelé čtvrthodině hry je poslal do vedení Fredrik Jensen. Teprve dvacetiletý finský záložník si naběhl do předbrankového prostoru na prudkou přihrávku od Mahera z pravé strany a ve skluzu zavěsil k bližší tyči do protipohybu bezmocného gólmana Groothuizena. Od této chvíle se hra na zhruba dvacet minut uklidnila, další nebezpečí bylo k vidění až v závěrečných deseti minutách první půle.

Nejprve ve 36. minutě dokázal rozvlnit síť pozdější hrdina Bjørn Johnsen, jenže tato branka neplatila kvůli ofsajdovému postavení. Stejný hráč vrátil Den Haag do boje o vítězství ve druhé nastavené minutě úvodního dějství, když po chybné rozehrávce Assaidiho a následném šťastném přistrčení od Immerse vystřelil z osmnácti metrů a jeho razantní pokus zapadl pod horní tyčku kolem plachtícího brankáře Drommela.

Tři minuty po změně stran mohl otočit vývoj sobotního duelu Goppel, proti jeho bombě z hranice šestnáctky zasáhl fantastický Drommel. Za dalších osm minut to z dobrých pětadvaceti metrů zkusil Bakker a stadionem to pouze zahučelo, balón proletěl nad břevnem jen o několik decimetrů. Hosté si mohli vzít zpět ztracené vedení krátce po odehrané hodině, kdy se dostali do rychlého přečíslení. Slagveer hledal svou nahrávkou rozběhnutého Assaidiho, jenomže míč letěl příliš rychle a marocký útočník vůbec nezakončil.

Rozhodující moment se zrodil v 75. minutě, podruhé v tomto klání měl přesnou mušku Johnsen. Ten vsítil svou patnáctou trefu v tomto ročníku Eredivisie po dlouhém nákopu z poloviny hřiště od Kanona, překvapil vyběhnuvšího Drommela a povedeným lobem ho přehodil. V samém závěru vytvořili hosté tlak, avšak když se v poslední minutě neujala střílená přihrávka Tighadouiniho, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele