základní část, 26. kolo
12.03.2017 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II - PEC Zwolle 2:0

Tilburg zvládl důležité utkání s konkurenčním Zwolle a po vítězství 2:0 se opět přiblížil k záchraně, navíc se udržel na deváté pozici s dvaatřiceti body. Hosté naopak nedokázali navázat na předchozí úspěšné období a jsou na třináctém místě se sedmadvaceti body, účast v příštím ročníku Eredivisie tak rozhodně ještě nemají jistou. Willem poprvé skóroval v polovině úvodního poločasu, druhou uklidňující trefu si schoval do 90+1. minuty.

Domácí byli lepší od samého začátku a do vedení se mohli dostat už ve 3. minutě, kdy si po pasu z levé strany naběhl ke vzdálenější tyči Oularé a brankář van der Hart vytěsnil balon s velkými problémy na rohový kop. Po necelých dvaceti minutách hry se dostal odražený míč na kopačku Crouxe, jeho střelu z deseti metrů dokázal zlikvidovat připravený van der Hart. Tilburg zužitkoval svůj tlak ve 24. minutě zásluhou Erika Falkenburga.

Ten po dlouhém autovém vhazování do šestnáctky protivníka, střele Kopperse a zákroku strážce PEC dopravil míč přímo pod břevno ze tří metrů. Za dalších dvanáct minut byl Willem hodně blízko ke druhé vstřelené trefě. Po pasu z levého křídla a následné hlavičce směřoval míč za brankovou čáru, ovšem obětavý Bouy předvedl parádní nůžky a na poslední chvíli vykopával zpět do hřiště, v tomto případě chyběly vskutku jen milimetry.

Po změně stran domácí lehce zvolnili a PEC toho mohl využít po necelé hodině hry. Centr Thomase a chytré sklepnutí doputovaly k Brocku-Madsenovi, jenž si z ostrého úhlu na vyběhnutého gólmana Lamproua nepřišel. Ihned na to v ještě nebezpečnější pozici prudce hlavičkoval Holla a Lamprou vynikajícím zákrokem jednoruč odvrátil míč na rohový kop. V 71. minutě vystřelil na druhé straně z volného kopu Ojo a levou tyč minul o pár decimetrů.

Zwolle propáslo svou poslední obrovskou možnost na vyrovnání o necelých šedesát sekund později. Na levé straně se uvolnil Warmerdam a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Thomase, který ve stoprocentní gólové příležitosti trestuhodně přestřelil branku soupeře. Domácí nakonec pojistili svůj náskok v samém závěru z rychlého protiútoku, dlouhý nákop Kaliho převzal Thom Haye a chladnokrevně propálil van der Harta.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele