základní část, 21. kolo
04.02.2017 19:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Willem II - Heracles Almelo 1:3

Velmi dramatický průběh mělo utkání 21. kola v Tilburgu, kde se vzhledem k událostem zrodil vskutku překvapivý výsledek. Hosté hráli od 21. minuty bez vyloučeného brankáře Castra a navíc inkasovali z následného pokutového kopu, avšak i v oslabení dokázali po hodině hry během šesti minut hned třikrát skórovat. Po výhře 3:1 se tak v tabulce dostali na jedenácté místo o dva body právě před Tilburg, který je s dvaadvaceti body dvanáctý.

Willem mohl skórovat již v 8. minutě, kdy po hezké kombinaci směřoval balón do sítě, jenže z brankové čáry ho dokázal na poslední chvíli odkopnout obětavý Hoogma. O šest minut později vypálil na druhé straně z pětadvaceti metrů Darri a jeho dobře mířený pokus pod horní tyčku zkrotil v rukavicích gólman Lamprou. Jeden z důležitých momentů se zrodil krátce po dvaceti minutách hry, po nepřesné kombinaci Heracles hasil situaci Castro.

Ten po špatné rozehrávce svých spoluhráčů vyběhl proti osamocenému Oularému a ve vyložené brankové příležitosti ho bez diskuzí podrazil. Po zásluze uviděl přímou červenou kartu, místo něho se mezi tři tyče musel postavit mladíček Fij, který navíc čelil pokutovému kopu. Míč si na penaltový puntík postavil španělský ostrostřelec Fran Sol a zamířil přesně k pravé tyči do protipohybu hostující strážce, letos v Eredivisii přidal již svou devátou trefu.

Po půl hodině hry mířil těsně vedle ze třiceti metrů Haye, stejný hráč pak ve 43. minutě vystřelil z přímého volného kopu a Fij s vypětím všech si odvrátil balón na břevno, následně se dalekým odkopem činila defenzíva Almela. Tilburg byl aktivnější také po změně stran, zhruba po deseti minutách ve druhé půli nebezpečně centroval Haye a hlavičkující Sol jen těsně minul. Velkolepý nástup Heracles začal v 62. minutě, když vyrovnával Peter van Ooijen.

Ten po samostatném sólu vypálil z pětatřiceti metrů a jeho naprosto neuvěřitelná rána zapadla do levého horního růžku, Lamprou se po balónu natahoval marně. Domácí tento překvapivý gól hodně zaskočil a za další tři minuty inkasovali podruhé, zblízka ze čtyř metrů skóroval ke vzdálenější tyči Kristoffer Peterson. Naprostý zmar Tilburgu dokonal v 68. minutě Robin Gosens, jenž po rohovém kopu z pravé strany zakončil akrobaticky ze šesti metrů mimo dosah Lamproua. V 81. minutě přišel na hřiště český krajánek Jaroslav Navrátil a se svými spoluhráči mohl slavit nevídaný obrat.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové book , proč ke na Tilburg nižší kurz v porovnání s posledním zápasem?. Je snad Heracles venku slabší jak Sparta Rotterdam?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele