základní část, 31. kolo
16.04.2017 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - Go Ahead Eagles 2:0

Plamínek naděje pomalu a jistě zhasíná, hráči Go Ahead nezvládli důležitý souboj o udržení na půdě konkurenčního Tilburgu a po porážce 0:2 jsou jejich šance na záchranu pouze v teoretické rovině. Hostům totiž patří poslední osmnáctá pozice s třiadvaceti body a na sedmnáctý Nijmegen ztrácí již pět bodů. Naopak Willem po třech porážkách v řadě zaznamenal velmi důležitý tříbodový zisk a prakticky si tím zajistil účast v příštím ročníku.

Domácí ještě za určitých okolností mohou klesnout do sestupového pásma, ovšem tato varianta je hodně nepravděpodobná. V tuto chvíli jim patří jedenácté místo se šestatřiceti body. Duel byl od samého začátku velmi vyrovnaný a oba výběry spoléhaly hlavně na dobrou defenzívu, Willem rozhodl o svém vítězství v závěrečné dvacetiminutovce. První poločas byl z diváckého hlediska neatraktivní a po vyložených možnostech se doslova slehla zem.

Do první velké příležitosti se překvapivě dostali hosté v samém závěru první půle. K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se postavil Duits a jeho utěšená rána skončila jen o pár decimetrů vedle levé tyče, stadionem to pouze zahučelo. Ve druhém dějství se obrázek příliš nezměnil, více ze hry měl domácí favorit. Svou první větší příležitost neproměnil v 64. minutě taktéž z přímého volného kopu, ke kterému se postavil Haye.

Ten z dvaceti metrů obstřelil zeď a mířil dobře k pravé konstrukci, nicméně gólman Zwarthoed pohotově vyrazil balón do strany. Rozhodující moment nedělního střetnutí se zrodil v 72. minutě, když se prosadil tradiční španělský kanonýr Fran Sol. Ten si upevnil vedení v tabulce klubových střelců svou jubilejní desátou trefou v tomto ročníku Eredivisie, když zužitkoval centr Crouxe z pravého křídla.

Poté se pětadvacetiletý útočník pověsil do vzduchu a z hranice brankového území hlavičkoval přesně k levé konstrukci. Tilburg přidal gólovou pojistku za dalších deset minut. Po pasu z levého křídla přehlavičkoval důrazný Oularé protihráče a balón prodloužil na levou stranu pro Jariho Schuurmana. Dvacetiletý záložník se pak opřel do míče z první a zamířil ke vzdálenější tyči mimo dosah bezmocného gólmana Zwarthoeda.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele