základní část, 30. kolo
07.04.2017 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SBV Excelsior 2:3

V důležitém rotterdamském derby byl nakonec úspěšnější hostující Excelsior, který v souboji o záchranu zvítězil na půdě konkurenční Sparty nejtěsnějším poměrem 3:2. Díky tomuto cennému úspěchu prozatím opustil sestupové příčky a s osmadvaceti body se dělí o třináctou pozici právě se Spartou, jež má naprosto shodné skóre. Domácí sice velmi brzy vedli, ovšem hosté otočili duel ve svůj prospěch koncem první a začátkem druhé půle.

Sparta vstoupila do páteční předehrávky 30. kola aktivně a do úvodní větší příležitosti se dostala ve 4. minutě, nicméně Sanusi si tvrdou střelou k bližší tyči na brankáře Hahna nepřišel, ten vyrazil balón před sebe. Za dalších šest minut se už ale mohli domácí příznivci radovat. Po rohovém kopu z pravé strany a několika následných odrazech tečoval míč stehnem do vlastní sítě Ryan Koolwijk, Hahn nemohl reagovat.

Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 24. minutě vyrovnával tradiční ostrostřelec SBV Nigel Hasselbaink. Ten po rohovém kopu z pravé strany od Mattheije předskočil na hranici brankového území protihráče a hlavou zamířil naprosto přesně k levé konstrukci. Hosté se poprvé v tomto utkání dostali do vedení za dalších dvacet minut, když se posedmé v tomto ročníku Eredivisie prosadil Stanley Elbers.

Čtyřiadvacetiletý útočník se po vysokém nákopu z vlastní poloviny a teči od van Duinena probil mezi dvěma bránícími hráči soupeře až do pokutového území a přízemní střelou z deseti metrů zamířil přesně mezi nohy padajícího gólmana Kortsmita. Tři minuty po změně stran to s nadějemi Sparty na bodový zisk vypadalo ještě hůře, podruhé v tomto duelu a poosmé v letošní sezóně nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Hasselbaink.

Tentokráte obdržel krásnou kolmici za obranu od Fredyho a v pádu obstřelil Kortsmita, jenž neměl šanci zasáhnout. V 64. minutě mohl snížit Pogba, avšak po jeho akrobatické střele vytáhl fantastický zákrok jednoruč Hahn a míč odvrátil kolem tyče na rohový kop. V 87. minutě sice dostal svůj celek do kontaktu Martin Pušič, kdy po obloučku od van Moorsela zakončoval zblízka do odkryté branky, jenže tato trefa už na body nestačila.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele