základní část, 14. kolo
27.11.2016 12:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Roda JC 2:2

Hráči Sparty Rotterdam nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti Rodě Kerkrade a získali pouze bod po remíze 2:2. Hosté naopak zaznamenali již svůj čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě za sebou a celkově v sezóně remizovali poosmé, s touto bilancí suverénně vládnou celé Eredivisii. Domácí výběr je v tabulce na osmé pozici se sedmnácti body, hosté se po delší době dostali z posledního místa a jsou sedmnáctí s jedenácti body před Go Ahead.

Nedělní polední duel měl naprosto dva odlišné poločasy. V tom prvním nebyla až do nastaveného času k vidění jediná vážnější možnost, naopak v tom druhém padly hned tři góly a nebezpečných možností se urodilo požehnaně. Roda se dostala do vedení z ničeho nic ve druhé nastavené minutě první půle. Na pravém křídle obdržel přihrávku Rosheuvel a poslal centr na hranici brankového území, kde hlavičkující Christian Kum uklidil balón k pravé tyči.

Pět minut po změně stran hosté dokonce vedli o dva góly, tentokráte se prosadil Nestor Mitidis. Po špatném zpracování van Drongelena získal na levé straně míč Ajagun a svým pasem do šestnáctky soupeře vybídl ke skórování právě Mitidise, který po zpracování na prsa překonal zblízka padajícího gólmana Kortsmita. Domácí se vrátili do hry v 64. minutě, po necelé minutě strávené na hřišti skóroval střídající Loris Brongo.

Ten po svém příchodu výrazně oživil hru Sparty a hned snižoval, když se po obrovském závaru v šestnáctce Rody opřel do balónu ze čtrnácti metrů a zamířil přesně k levé tyči. Stejný hráč mohl srovnat stav o sedm minut později, jenže tentokráte střelou z osmnácti metrů minul o několik decimetrů levou tyčku. Domácí se přeci jen dočkali vyrovnání v 81. minutě a znovu u toho byl Brongo, jenž se stal autorem finální nahrávky.

Naprosto fantastickou zpětnou patičkou uvolnil nabíhajícího Kennetha Dougalla, který se do balónu opřel z voleje a z dvaceti metrů uklidil míč k levé tyči, brankář van Leer se natahoval marně. Neuběhla ani minuta a Kerkrade mohlo znovu vést, avšak Ajagun ve stoprocentní možnosti trefil pouze tyč. V samém závěru mohla Sparta převrhnout misky vah na svou stranu, ale při dvou šancích brilantně zasahoval van Leer a výsledek se tak neměnil.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele