základní část, 29. kolo
04.04.2017 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 3:0

Po třech porážkách v řadě Heerenveen zabral v opravdu pravý čas, získal své třetí vítězství v jarní části sezóny a dostal se na dostřel první sedmičce, která zaručuje play-off o Evropskou ligu. V duelu se zachraňující se Spartou o všem rozhodl druhý poločas, ve kterém se postupně trefili Pelle van Amersfoort, Joost van Aken a Reza Ghoochannejhad.

Domácí mohli mít kromě samozřejmě uspokojujícího výsledku radost také z návratu svého dlouhodobě zraněného kapitána Stijna Schaarse, který se na trávníky vrátil vůbec poprvé od konce prosince. Kouč Jurgen Streppel mu nedal šanci hned od začátku, každopádně v základu by se měla heerenveenská opora objevit hned v kolech následujících.

Do první větší příležitosti se díky standardce propracovali hosté v 17. minutě. Centr z rohového kopu našel Mendese da Silvu, jehož hlavička byla zablokována, každopádně následně zakončení provedl z vyložené pozice Pusic, ten však trestuhodně minul. O pět minut později pálil nebezpečně Floranus, domácí gólman Mulder ale pohotově zasáhl.

Srdíčka poprvé výrazněji zahrozila ve 24. minutě. Ghoochannejhad se objevil za obranou, naběhl do pokutového území, kde obhodil vyběhnuvšího brankáře Kortsmita, následně mířil do poloodkryté brány, na brankové čáře ovšem zasáhl na poslední chvíli vracející se Mendes da Silva. A pak Ghoochannejhada vychytal sám Kortsmit.

V 56. minutě zařídil rozdílovou branku parádní trefou van Amersfoort, jenž si na hranici ofsajdu naběhl na centr z pravé strany od Marza a vytříbeným obloučkem zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Marně se rotterdamský celek snažil najít odpověď. Tohle inkasování ho dost zaskočilo a směrem dopředu nevymyslel zhola nic.

Osmnáct minut před koncem klub z Fríska pojistil své vedení. Larsson rozehrál přímý volný kop z uctivé vzdálenosti centrem do šestnáctky, kde van Aken, ač otočný zády k brance, dokázal přesně umístěnou hlavičkou překonat Kortsmita. Trefil se ještě Ghoochannejhad, jenž trošku šťastně doklepl míč do sítě po vyražené střele Larssona.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele