základní část, 16. kolo
10.12.2016 19:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Excelsior 2:1

Heerenveen potvrdil před vlastními fanoušky úlohu favorita, nicméně na vítězství nad Excelsiorem se poměrně dost nadřel. Hosté nepředvedli na Abe Lenstra Stadion vůbec špatný výkon, ačkoli přijeli oslabeni o některé své opory, a dokonce po půli zaslouženě vedli. Jenže ve druhém poločase domácí otočili zápas na svou stranu.

Rotterdamský celek do této chvíle držel slušnou bilanci tří utkání bez porážky. Teď se sice musel obejít bez Hichama Faika a Mika van Duinena, tedy bez dvou ofenzivních tahounů, i přesto především v prvním poločase favoritovi vepředu notně zatápěl. Alespoň výsledkově však nakonec Srdíčka navázala na poslední výhru nad Go Ahead Eagles.

Už ve 13. minutě unikl za obranu po parádní kolmici Hasselbaink, z vyložené pozice ovšem selhal v koncovce, gólman Mulder směr jeho pokus vystihl a vyrazil ho do zámezí. Jedenáct minut před koncem SBV skvěle vykombinoval protivníka ve středu pole, z velké dálky pak napřáhl Karami, a Mulder se mezi třemi tyčemi opět musel činit.

Čtyři minuty před obrátkou přišel na řadu zasloužený trest pro Heerenveen, který na hřišti působil malátně a neaktivně, a nebyl schopný se propracovat k jediné vážnější možnosti. Bijker zahrál v šestnáctce hodně nešťastně rukou, sudí van Boekel ukázal trošku přísně na bílý puntík, a nařízenou penaltu hravě proměnil Hasselbaink.

V kabině domácího celku musela o pauzu zřejmě padat trošku ostřejší slova. Takový výkon si zajisté nikdo nepředstavoval. Zato vstup do druhé půle byl z jeho strany snový. Zeneli v šestnáctce přistrčil balón na Larssona, který svou pumelicí propálil vše, co mu stálo v cestě, a to včetně marně se bránícího brankáře Muyterse.

Excelsior se následně stáhl více dozadu a soustředil se na bránění nerozhodného výsledku. Tahle taktika byla poměrně úspěšná. Tedy až do 79. minuty, kdy přišel na řadu rozhodující heerenveenský zásah. Larsson původně zamýšlel centrovat v rámci standardní situace, ale nakonec míč k překvapení všech šťastně zaplul do sítě.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele