základní část, 24. kolo
25.02.2017 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Roda JC 3:0

Zase to dlouho vypadalo, že se Heerenveen bude trápit směrem dopředu. Ještě do poločasu držela o záchranu soupeřící Roda na půdě favorita nerozhodný výsledek, jenže druhé dějství jí vůbec nevyšlo. Klíčovým momentem jejího neúspěchu se ve finále stala červená karta Mohameda El Makriniho, po níž soupeř skóroval hned třikrát.

Tuhle vzpruhu fríský celek už opravdu nutně potřeboval. Po třech porážkách za sebou se svými úhlavními nepřáteli v boji o play-off Evropské ligy jako by začal ztrácet respekt. Kerkrade hrálo na Abe Lenstra Stadion takticky velmi dobře, zápas si však vlastně sama pokazila. V deseti jednoduše alespoň chtěnou remízu neudržela.

Už ve 2. minutě zahrával volný přímý kop Zeneli, nicméně hostující brankář van Leer si s jeho pokusem dokázal poradit. Po půlhodině hry ozkoušel jeho připravenost Thorsby, ale pouze zjistil, že soupeř nemá s koncentrací problémy. Roda toho směrem dopředu moc nevymyslela, nepřesné zakončení van Velzena pomalu ani nestojí za zmínku.

Zkraje druhého dějství se znovu do šance propracoval Zeneli, každopádně v pokutovém území trošku zazmatkoval, a tak z pravé strany mířil jen vedle. V 54. minutě přišlo na řadu ono osudové vyloučení. El Makrini trefil špičkou, možná i podrážkou kopačky zvučnou domácí posilu Ödegaarda a musel se po právu poroučet předčasně ze hřiště.

Netrvalo dlouho a Srdíčka brzy početní výhodu využila. Ödegaard rozehrál standardní situaci z pravé strany velmi dobře, posadil centr na bližší tyčku, odkud Schmidt trošku nešikovně ramenem zamířil za záda marně se natahujícího van Leera. Roda v oslabení jednoduše tápala, v útoku si nevěděla rady, a vyrovnání nepřipadalo v úvahu.

V závěrečných minutách se domácí dočkali ještě dvou přesných zásahů. V 89. minutě Zeneli na levé straně chytře naznačil střelbu, nakonec parádně uvolnil na zadní tyči Veermana, a ten dělovkou propálil van Leera. V nastavení měl snadnou možnost vsítit branku Ghoochannejhad a nepohrdl. Penaltu zkrátka proměnil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele