základní část, 25. kolo
03.03.2017 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles 2:2

Fotbalisté Heerenveenu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Go Ahead a rozešli se s ním smírně po výsledku 2:2. Domácí sice dokázali otočit nepříznivý vývoj z prvního poločasu a během pěti minut vedli 2:1, ovšem houževnatý protivník srovnal v předposlední minutě. SC se v tabulce prozatím dostal na páté místo se sedmatřiceti body, nováček soutěže je šestnáctý s dvaceti body.

Do utkání vstoupili lépe domácí a svírali soupeře ve vlastním pokutovém území, krátce po čtvrthodině hry byl blízko vstřelené brance Zeneli. Ten si naběhl na pravou stranu pokutového území a poté vystřelil z mírného úhlu, jeho pokus orazítkoval bližší tyčku. Vzápětí se na druhé straně dostal do samostatného sóla Duits, jenže po nádherné kombinaci nedokázal v tváří tvář uspět proti skvělému brankáři Mulderovi, byl z toho rohový kop.

Eagles otevřely skóre pátečního duelu ve 32. minutě. Po skvěle načasované kolmici za obranu se na pravé straně uvolnil Sam Hendriks. Ten sice napoprvé proti Mulderovi neuspěl, nicméně s dorážkou do prázdné branky již neměl větší problémy. Až do konce úvodního dějství se Go Ahead prezentovalo skvělou defenzívou. Tři minuty po změně stran mohl jeho nepřesnou rozehrávku potrestat Reza Ghoochannejhad, avšak v jasné gólové pozici pálil vedle.

SC dokázal vyrovnat v 65. minutě, popáté v letošním ročníku Eredivisie skóroval Henk Veerman. Třiadvacetiletý útočník se po přihrávce od Larssona elegantně obtočil kolem protihráče a pak mezi dvěma bránícími hráči hostů vypálil naprosto přesně z osmi metrů pod horní tyčku, gólman Zwarthoed byl bez šance. Za dalších pět minut poslal Heerenveen do vedení jiný třiadvacetiletý forvard Luciano Slagveer.

Ten stejně jako Veerman přišel na hřiště zhruba po hodině hry a po skvostné nahrávce od Ødegaarda dokázal z první obstřelit padajícího Zwarthoeda, balón zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Poslední slovo přeci jen mělo Go Ahead, na konečných 2:2 srovnal v 89. minutě Leon de Kogel. Po tečovaném centru z levého křídla propadl po nedorozumění Muldera s protihráčem míč až právě na kopačku de Kogela, jenž z osmi metrů rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele