základní část, 2. kolo
12.08.2016 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:2

Heerenveen s Utrechtem zůstávají po vzájemném souboji v páteční předehrávce stále bez jediné výhry, ani napodruhé se jim nepodařilo vybojovat tříbodový zisk. Domácí podruhé remizovali, hosté po úvodní prohře s PSV získali svůj první bod. Heerenveen se dostal velmi brzy do vedení, ovšem hosté dokázali během tří minut v první půli otočit vývoj. Konečný výsledek 2:2 zařídil zhruba dvacet minut před koncem Reza Ghoochannejhad.

Domácí celek se dostal do vedení ze své první vážnější akce utkání ve 12. minutě. Po závaru v pokutovém území Utrechtu se míč nakonec dostal na kopačku Luciana Slagveera a ten střelou po zemi z první propálil bezmocného brankáře Ruitera. SC mohlo svůj náskok navýšit po necelých dvaceti minutách. Krásnou akci nakonec zakončil Zeneli, jenomže jeho pokus bez přípravy těsně minul bližší tyč.

Po půl hodině hry dostal Utrecht velkou šanci vyrovnat a nezahodil ji. Po faulu St. Justeho na Ayouba ve vlastní šestnáctce ukázal rozhodčí Manschot na penaltový puntík. Míč si postavil tradiční ostrostřelec Sébastien Haller a překvapivou ranou po zemi doprostřed branky nakonec se štěstím překonal gólmana Muldera. FC od tohoto momentu výrazně ožilo a ani ne za tři minuty přidalo druhý gól, postaral se o něj Bart Ramselaar.

Ten se po přihrávce z levého křídla opřel do balónu z nějakých dvaadvaceti metrů a jeho nádherná táhlá střela skončila u bližší tyče - 1:2. Za další dvě minuty byl blízko vyrovnání Zeneli, jeho krásnou ránu dokázal Ruiter brilantně vyboxovat do pole. Definitivně rozhodnuto mohlo být v 61. minutě. Haller se hned po dvou narážečkách probojoval zcela sám před Muldera, avšak v tváří tvář na něj nevyzrál, mířil pouze do rukavic domácího strážce.

Za tuto neproměněnou příležitost byli hosté potrestáni v 69. minutě. Po rohovém kopu vznikl v šestnáctce Utrechtu velký zmatek, ve kterém se dokázal nejlépe zorientovat Ghoochannejhad. a zblízka v pádu doslova dotlačil míč za brankovou čáru. Heerenveen dokonce mohl strhnout výsledek na svou stranu tři minuty před závěrečným hvizdem, ale když střídající Veerman hlavičkoval po rohovém kopu mimo tři tyče, tak se stav duelu již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele