základní část, 14. kolo
27.11.2016 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 0:1

Fotbalisté Heerenveenu utrpěli svou první domácí porážku v sezóně a nechali si Ajax poodskočit v tabulce už na rozdíl deseti bodů. Fríský celek, který se stále musí obejít bez svého kapitána Stijna Schaarse, inkasoval jediný gól utkání od Davyho Klaassena devatenáct minut před koncem, a spadl tak v tabulce na pátou příčku.

Bylo vidět, že hosté jsou o něco hladovější než jejich soupeř, jenž si spíše vytvářel jen jakési pološance. Snad jen ve 13. minutě mírně zahrozil po centru Marza v šestnáctce van Amersfoort, jenže se nesetkal s přesným zakončením, v závěru poločasu už van Amersfoort pálil o dost nebezpečněji, avšak na gólmana Onanu si nepřišel.

Jinak však byl brance daleko blíže amsterdamský klub. Po čtvrthodině hry Traoré pronikl na hranici vápna, tam byl ovšem obrán o míč čistým způsobem vracejícím se Larssonem. Nicméně v akci pokračoval Klaassen, jehož střelu vyslanou z pravé strany a z bezprostřední blízkosti musel likvidovat až brankář Mulder.

Po půlhodině hry Sinkgraven uvolnil na levé straně rozeběhnutého Younese, ten vracel balón do poutového území, odkud Dolberg těsně přestřelil. V nastavení první půle se ještě jednou mohl prosadit Klaassen, který mohl těžit z výborné práce Ziyecha, jenž se dokázal vypořádat s bránícím Marzem, jenže mezi třemi tyčemi stál znovu skvělý Mulder.

Zkraje druhého dějství měli de Godenzonen k dispozici standardní situaci. Ziyech svou levačkou krásně obstřelil zeď, jeho technický pokus se snášel parádně k tyčce, avšak nakonec skončil těsně vedle. Ajax navyšoval tlak a v 68. minutě zahodil velkou příležitost Younes. Ten totiž z malého vápna trestuhodně překopl bránu.

O pár chvil později se mužstvo kouče Petera Bosze dočkalo zasloužené odměny. Heerenveen si nepohlídal střed obrany, do volného prostoru si na kolmici van de Beeka naběhl Klaassen a i z úhlu dokázal přesně zacílit. Domácí se na nějakou odpověď nezmohli, Klaassen naopak mohl mít na svém kontě další zásah v 85. minutě, nebýt pohotového Muldera.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele