základní část, 22. kolo
11.02.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Willem II 0:2

Stejně jako loni v únoru Willem II pořádně překvapil v Gelredomu slušně rozjetého soupeře, se kterým na úvod podzimní části ostudně padl o tři branky, a odvezl si odtud všechny body. Vitesse v novém roce nepředvedlo špatný výkon, i přesto vůbec poprvé prohrálo a v boji o evropské poháry utrpělo opravdu hodně nečekanou ztrátu.

Hostující celek chtěl v Arnhemu udržet co nejdéle bezbrankový stav. Nebo alespoň samotné dění na hřišti tomu tak odpovídalo, protože domácí byli o dost aktivnějším mužstvem. Po čtvrthodině hry se dostal k prvnímu nebezpečnějšímu zakončení Baker, ovšem ze střední vzdálenosti zamířil jen mimo tři tyče.

Po půlhodině hry přišla na řadu asi největší šance první pětačtyřicetiminutovky. Diks založil akci po levé straně, poslal přihrávku do šestnáctky, odkud záložník Kali odkopl míč ven do relativního bezpečí. Měl ovšem smůlu, že Tighadouini dokázal balón zpracovat, zkusil pak vystřelit technicky a orazítkoval břevno.

Šest minut před obrátkou se Vitesse mohlo ujmout vedení ještě jednou. Diks poslal centr do šestnáctky, kde se ocitl van Wolfswinkel, ovšem ten na gólmana Lamproua vyzrát nedokázal. Následně mohl pálit do téměř prázdné brány z dorážky Leerdam, nicméně trestuhodně trefil jen dobře postaveného beka Peterse do zad.

V 51. minutě pokračoval i nadále domácí zmar v koncovce, Baker vnikl do pokutového území a levačkou už zakončoval za záda Lamproua, ovšem na brankové čáře na poslední chvíli vykopl balón pryč vracející se Lachman. Baker byl k neudržení i nadále, avšak ani jeho skvělý výkon nepomohl ke kýženému vstřelenému gólu.

Willem II naopak v závěru vyučoval z produktivity. Nejprve v 86. minutě pláchl podél levé strany Koppers, chytrou kličkou si položil protivníka Kašiu a usměrnil svůj pokus přesně ke vzdálenější tyči. V nastavení pak Tshimanga poslal dlouhý pas přes půl hřiště na rozeběhnutého Obbiho Oularého, jenž svůj únik zakončil tak, jak potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele