základní část, 14. kolo
26.11.2016 18:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SBV Excelsior 2:2

Hráči Excelsioru získali v boji o záchranu velmi cenný bod na půdě vysoce favorizovaného Vitesse Arnhem, ovšem vzhledem k průběhu až zase tak spokojeni nebudou. Během čtvrthodiny totiž vedli o dvě branky, jenže domácí výběr záhy snížil a o konečné remíze 2:2 rozhodl necelých dvacet minut před koncem. Vitesse je v tabulce Eredivisie na sedmé pozici se sedmnácti body, SBV se nachází na třináctém místě se čtrnácti body.

Hosté vstoupili do zápasu naprosto fantasticky a už v 7. minutě šli do vedení. Po akci středem hřiště nahrával Hasselbaink z první na Hichama Faika, který se odhodlal ke střele z dvaadvaceti metrů. Jeho pokus těsně skočil před brankářem Roomem a balón skončil v síti, domácí strážce si tento moment rozhodně za rámeček nedá. Faik dokázal skórovat podruhé v tomto střetnutí za dalších sedm minut a znovu využil spolupráce s Hasselbainkem.

I tentokráte se Faik rozhodl vystřelit ze střední vzdálenosti a jeho kroucená střela z osmnácti metrů zapadla k levé tyči, Room se po balónu natahoval marně. Domácím se podařilo snížit ve 25. minutě z pokutového kopu. Po přihrávce do šestnáctky převzal balón Korjan, následně ho podrazil vracející se Mattheij a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Míč si na penaltový puntík postavil tradiční ostrostřelec Ricky van Wolfswinkel a trefil s k pravé tyči do protipohybu brankáře Muyterse.

Pět minut po změně stran mohl vyrovnat Yeini, ale jeho hlavičkový pokus dokázal na poslední chvíli odhlavičkovat z brankové čáry jeden z vracejících se obránců. V 56. minutě zahrozil z ojedinělé akce hostů Hasselbaink, jeho střela z pravé strany z mírného úhlu minula vzdálenější tyč vskutku jen o několik centimetrů. Vitesse nakonec přetavilo mírný tlak ve vyrovnávací trefu v 74. minutě, když skóroval Adnane Tighadouini.

Po rychlém protiútoku tři na tři to středem hřiště skvěle udělal Rashica, míč následně předal na pravou stranu právě Tighadouinimu, který se zbavil kličkou jednoho z protihráčů a pak z deseti metrů usměrnil balón po zemi do středu branky. Ve zbývajícím průběhu se už nic dalšího nepřihodilo. Arnhem v příštím kole přivítá Zwolle a znovu bude považován za mírného favorita, Excelsior bude v Rotterdamu hostit favorita z Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele