základní část, 4. kolo
26.08.2016 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 1:1

V páteční předehrávce se spolu utkaly dva celky, které si brousí zuby na pohárové příčky, nicméně ani jednomu se nepovedlo zvítězit. Vitesse se totiž rozešlo smírně 1:1 s Utrechtem i přesto, že v poločase ještě vedlo. Domácí výběr zaznamenal první nerozhodný výsledek v novém ročníku a se sedmi body je prozatím čtvrtý, Utrecht vybojoval teprve svůj druhý bod a na první vítězství tak stále čeká, v Eredivisii mu patří patnácté místo.

Po velmi opatrném vstupu do utkání se dostali do vedení domácí, když se již potřetí v této sezóně trefil Ricky van Wolfswinkel. Odchovanec týmu tak po návratu do svého mateřského klubu září a po letech znovu dává o sobě vědět. První větší příležitost byla k vidění již po pěti minutách hry a postarali se o ni domácí. Po chybě utrechtské obrany se do ní dostal Rashica, který předvedl úchvatné sólo téměř z poloviny hřiště.

Probojoval se až před brankáře Ruitera, jenže zblízka ho nakonec nedokázal propálit. Domácím to v tuto chvíli příliš vadit nemuselo, po necelé půlhodině hry totiž skóroval van Wolfswinkel. Sedmadvacetiletý záložník využil velmi dobré práce aktivního Rashicy. Ten se na pravé straně prosmýkl kolem Conboye až do pokutového území, kde poté adresoval přihrávku na hranici brankového území. Tam už měl van Wolfswinkel lehkou pozici a snadno překonal Ruitera.

Arnhem pokračoval ve své aktivitě až do konce úvodního dějství, zhruba pět minut před jeho koncem mohl navýšit vedení svého výběru Nathan, jež využil lehkomyslnosti hostující defenzívy. Po přihrávce za obranu stanul v tváří tvář proti Ruiterovi, avšak střelou po zemi ho nedokázal překonat, hostující strážce jeho střelu vyrazil parádním zákrokem. Po změně stran tempo hry opadlo, hostům se podařilo vyrovnat zásluhou ostrostřelce Sébastiena Hallera.

Ten zaznamenal svůj třetí ligový gól v 68. minutě. Po střele Ludwiga z dobrých třiceti metrů vyrážel brankář Room míč do strany. Tam se ho zmocnil Troupée a okamžitě centroval před branku, kde dvaadvacetiletý francouzský útočník uklidil hlavou míč k bližší tyči. Ve zbývajícím průběhu byl aktivnější Arnhem, jenže až do závěrečného hvizdu se do žádné vyložené příležitosti nedostal, proto utkání skončilo nerozhodně.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele