základní část, 24. kolo
25.02.2017 19:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Willem II 0:2

Tilburg potvrdil na půdě konkurenčního Excelsioru lepší aktuální formu a po výhře 2:0 se posunul do horní poloviny tabulky, konkrétně na deváté místo s devětadvaceti body. Naopak domácí SBV protahuje svou nelichotivou bilanci bez ligového vítězství, která momentálně činí už jedenáct zápasů. V Eredivisii se nachází na předposlední sedmnácté příčce s devatenácti body a ve zbývajícím průběhu ho čeká tuhý boj o záchranu.

Do utkání lépe vstoupil Excelsior a po čtvrthodině hry se ocitl v dobré pozici Hasselbaink, jeho pokus byl po přihrávce od Bruinse tečován protihráčem na rohový kop. Ve 20. minutě znovu zahrozil Bruins, jenž si posunul balón z levé strany blíže do středu a následně pálil příliš vysoko. Stejný hráč promarnil solidní možnost také o sedm minut později, kdy po rychlém protiútoku zamířil z hranice pokutového území nad horní tyčku.

Willem se poprvé ozval po půl hodině hry, kdy z osmi metrů z pravé strany střílel Haye, avšak brankáře Hahna nepropálil. Dvě minuty před přestávkou nad ničím nepřemýšlel Karami a jeho výborný pokus z hranice šestnáctky orazítkoval horní tyčku, vzápětí na druhé straně hlavičkoval Sol po pasu Oja o pár decimetrů vedle levé tyče. Osm minut po změně stran se opět ukázal Hasselbaink, jehož ránu fantasticky zlikvidoval Lamprou.

Tilburg rozhodl o svém úspěchu krátce po odehrané hodině, kdy během jedené minuty skóroval hned dvakrát. Nejprve po dlouhém autovém vhazování a následném závaru se napodruhé opřel do míče Dico Koppers a po zemi překonal rozhozeného Hahna. Ihned na to odcentroval z pravé strany do předbrankového prostoru Croux a hlavičkující Erik Falkenburg měl již snadnou úlohu, balón usměrnil ke vzdálenější tyči mimo dosah Hahna.

V 67. minutě mohl zvýšit vedení hostů Ojo, ale po zpětné přihrávce z levé strany těsně minul prostor tří tyčí. O sedm minut později mířil nad břevno aktivní Hasselbaink. V závěrečné desetiminutovce se Sol dostal do samostatného úniku a zblízka neprostřelil Hahna, poté na opačné straně si Lamprou poradil s ranou Faika z dobrých pětadvaceti metrů. Excelsior nakonec dohrával utkání v deseti, v nastavení obdržel za surovou hru přímou červenou kartu srbský záložník Danilo Pantič.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele