základní část, 26. kolo
11.03.2017 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

SBV Excelsior - SC Heerenveen 4:1

Excelsior předvedl možná jeden ze svých nejlepších výkonů v sezóně, přerušil dlouhou negativní bilanci bez vítězství, trvající už od listopadu, a Heerenveenu uštědřil před vlastními fanoušky nekompromisní čtyřku. Zatímco domácí opustili prostor sestupového pásma, hosté poprvé od pátého kola vypadli z elitní sedmičky zaručující play-off Evropské ligy.

Především hra směrem dopředu, to byla v podání fríského celku po celou dobu jedna velká bída. A protože ani defenzíva v žádném případě nefungovala tak, jak měla, vyústil zápas v Rotterdamu logicky do hodně neúspěšného konce. Spíše je s podivem, jak snadno se SBV s mírným favoritem tohoto souboje vypořádal.

První branka na sebe nechala čekat jen do 15. minuty. Elbers popotáhl míč z pravé strany směrem do pokutového území, obránce Bijker celé situaci jen přihlížel, a tak nakonec následná tvrdá přízemní střela skončila přesně u vzdálenější tyčky. Navýšit náskok mohl šest minut před obrátkou Fredy, nicméně z vyložené pozice pouze minul.

Nakonec se domácí dočkali navýšení vedení ve 42. minutě. Faik poslal centr z rohového čtvrtkruhu někam na hranici brankového území, tam si naběhl Mattheij, jehož opravdu hodně nedůrazně strážil bek van Aken, a na hlavičku domácího stopera brankář Mulder nedosáhl. Když zkraje druhé půle inkasovali nepoučitelní hosté potřetí, bylo vlastně rozhodnuto.

Ani jeden ze tří hráčů Heerenveenu nepřistoupil včas v pokutovém území k van Duinenovi, který měl poměrně dost času na to, aby prostrčil míč na Massopa, a ten pak z blízkosti jednoduše nemohl selhat v koncovce. Čtvrtou trefu The Kralingers zařídil v nastavení Hasselbaink, jenž úspěšně dokončil svůj samostatný únik od půlky hřiště.

Srdíčka v útoku úplně propadla. Vůbec první střelu, která alespoň doletěla mimo bránu, vyprodukoval až ve 39. minutě Marzo. Jediným světlejším momentem v jejich hře byla snižující trefa ze 77. minuty. Slagveer se dostal v šestnáctce k odraženému míči a z voleje prudkým zakončením nedal gólmanovi Hahnovi žádnou šanci.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele