základní část, 31. kolo
15.04.2017 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - SBV Vitesse 1:0

Další veledůležité vítězství vybojovali fotbalisté Excelsioru, kteří překvapili ve slušné formě hrající Vitesse a udělali další úspěšný krok směrem k záchraně. Svého protivníka porazili vůbec poprvé po sedmi vzájemných zápasech od roku 2011. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Nigela Hasselbainka, který se prosadil už po třinácti minutách hry.

Arnhemský celek měl velkou možnost dostat se na dostřel čtvrtému Utrechtu, jenže teprve podruhé během uplynulých devíti zápasů nedokázal ani jednou skórovat. A to přitom do utkání vstupoval se sérií tří výher v řadě. Rotterdamský výběr však předvedl podobně jako před týdnem na Spartě velmi dobrý výkon a radoval se z trošku nečekaného úspěchu.

Už v úvodních minutách SBV svému soupeři jasně naznačil, že ho na maličkém Stadionu Woudestein nečeká vůbec jednoduchá pořízená. Nejprve napřáhl pravačkou zpoza vápna Hasselbaink a orazítkoval brankovou konstrukci. A stejně dopadl jeho spoluhráč de Wijs, který svou hlavičkou po rohovém kopu trefil břevno.

Ani tyhle dvě šance ale hosty dostatečně nevarovaly, a tak ve 13. minutě Excelsior trestal. Van Duinen unikl podél levé strany, od brankové čáry poslal míč dozadu na do druhé vlny na nabíhajícího si Hasselbainka, jenž střelou z první prostřelil gólmana Rooma. Vitesse se v útoku i nadále dost trápilo, a to přitom před týdnem nasázelo Heerenveenu čtyři góly.

Pouze jednou jedinkrát dokázalo ohrozit domácí bránu v první půli, a to prostřednictvím Kašiy, Koolwijk si však připsal úspěšný zákrok. Do karet mu určitě nehrál ani fakt, že už zhruba po půlhodině hry musel vystřídat Miazga. Těsné poté přitom domácí mohli svůj náskok navýšit, jenže Hasselbainka po parádní kombinaci vychytal skvěle Room.

Ani po přestávce se mužstvo Henka Frasera proti organizovanému Excelsioru nedokázalo výrazněji prosazovat. A čím více se blížil konec utkání, tím více se jeho sok soustředil na bránění. Tentokráte hosté střelecky Rooma neohrozili, takže na srovnání výsledku nemohli pomýšlet. Naopak mohli inkasovat po šanci Elberse, jehož zneškodnil Room.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele