základní část, 5. kolo
10.09.2016 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Heracles Almelo 3:1

Excelsior se po dvou porážkách v řadě za sebou vrátil na vítěznou vlnu, díky skvostné první polovině úvodního dějství dokázal porazit silné Heracles v poměru 3:1. Hosté se sice po přestávce zlepšili, ale velký náskok soupeře nakonec dohnat nedokázali. SBV tak má v tuto chvíli na kontě devět bodů a v tabulce poskočilo na pátou pozici. Almelo je se ziskem pěti bodů jedenácté. Český krajánek v hostujícím dresu Jaroslav Navrátil odehrál první poločas.

Domácí vstoupili do zápasu naprosto skvěle a už po necelé minutě se dostali do vedení. Po rychlé souhře na pravé straně získal míč Hasselbaink a následnou kolmicí poslal do úniku Khalida Karamiho, který zblízka z úhlu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Domácí zvýšili svůj náskok v 19. minutě. Po sérii rohových kopů vyrazil Excelsior do rychlého brejku, poté Bruins narazil míč Ryanu Koolwijkovi a ten se náramně z dvaadvaceti metrů trefil do bližšího horní rohu - 2:0.

SBV definitivně srazilo soupeře na kolena za další tři minuty, kdy po přihrávce Vermeulena ze středu hřiště převzal balón Fredy, zpětnou kličkou si ho navedl na silnější nohu a pak nezištně vystřelil ke vzdálenější tyčce, brankář Muyters se po míči natahoval marně. S postupem času se domácí více stáhli do defenzívy a vystrkovat růžky začalo Heracles. Tlak se zvýšil hlavně po změně stran, sníženo mohlo být pět minut po přestávce.

Z přímého volného kopu z necelých pětadvaceti metrů vystřelil Bruns a brankář Muyters si na konto připsal výborný zákrok, když tuto ránu vyrazil u své levé tyče do strany. Hosté se nakonec dočkali gólu v 66. minutě. Po pasu z levého křídla a následné střele z úhlu vyrazil brankář Muyters míč před sebe a ten zblízka ze sedmi metrů neměl se zakončením do odkryté svatyně žádné problémy. Hostům mohla svitnout naděje na bodový zisk za další čtyři minuty.

Po stříleném centru už mířil míč k zadní tyči, ovšem Muyters ho dokázal na poslední chvíli vytěsnit mimo. V závěrečné desetiminutovce hrálo Almelo na velké riziko, čehož mohl využít Fredy. Ten to zkusil technicky z hranice pokutového území a pravou tyč minul jen o několik decimetrů. V 6. kole bude Excelsior bojovat o další body v Tilburgu, Heracles se pokusí dosáhnout na své druhé vítězství proti věhlasnému Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele