základní část, 22. kolo
12.02.2017 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Twente 1:1

Fotbalisté Excelsioru nedokázali svou dlouhou sérii bez vítězství přerušit ani proti Twente, na druhou stranu proti favoritovi získali bod a ten se rozhodně počítá. SBV se v tabulce Eredivisie nachází na čtrnácté pozici s devatenácti body a od posledního Den Haagu je vzdálen jen dva body. Enschede po minulé prohře s Feyenoordem bodovalo a stále se nachází na osmém místě s jednatřiceti body, na čtvrtý Alkmaar má manko čtyř bodů.

Excelsior vstoupil do zápasu skvěle. Po necelé čtvrthodině hry dopravil balón do sítě Ondaan po skvělém zpracování na prsa, jenže branka nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Ihned na to vybouchl stadion v Rotterdamu radostí, skóre nedělního střetnutí tentokráte regulérně otevřel Nigel Hasselbaink. Ten si naběhl na přední tyč po krásném centru Karamiho z pravé strany a špičkou kopačky usměrnil míč k levé tyči.

Od této chvíle se hosté více tlačili do zakončení. Ve 33. minutě se si Yeboah srovnal balón na levačku a vypálil z patnácti metrů, vzdálenější tyč minul o pár decimetrů. Za další dvě minuty srovnal na konečných 1:1 Fredrik Jensen, k němuž po tečovaném centru z pravého křídla propadl balón na hranici brankového území, na následnou tvrdou střelu pod břevno nemohl brankář Hahn reagovat. Ještě do poločasu mohl otočit vývoj Ünal, jenže hlavičkoval vedle.

Pět minut po změně stran mohl podruhé v tomto utkání skórovat Hasselbaink, avšak v tváří tvář proti brankáři Marsmanovi neuspěl. O tři minuty později pálil z voleje těsně vedle aktivní Ondaan, po následném protiútoku na druhé straně se vytáhl Hahn proti táhlé ráně Jensena. Po zahrání rohového kopu proskákal balón na zadní tyč k zcela osamocenému Andersenovi, který však zazmatkoval a ve stoprocentní šanci trestuhodně zamířil mimo tři tyče.

S přibývajícím časem vyložených možností ubývalo, oba celky hrály zodpovědněji v defenzívě. Po hodině hry mohl převrhnout misky vah na stranu Twente opět Jensen, jeho střelu z ostrého úhlu brilantně vyboxoval Hahn. Do poslední větší příležitostí se dostal Excelsior zhruba deset minut před koncem. Střídající van Duinen to zkusil ze střední vzdáleností a Marsman fantasticky vyrážel, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SBV Excelsior ve 22kole bude bodovat,potřebuje body k udržení v lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele