základní část, 20. kolo
28.01.2017 19:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Roda JC - SBV Excelsior 4:0

Fotbalisté Rody Kerkrade až do tohoto zápasu vsítili v celém průběhu Eredivisie pouze osm branek, ovšem v sobotním střetnutí naprosto zničili konkurenční Excelsior a na domácím stánku si došli pro vysoké vítězství 4:0. Po teprve druhém tříbodovém zisku v této sezóně se posunuli na sedmnáctou pozici se šestnácti body, na nejbližší konkurenty za Zwolle, Den Haagu a právě Excelsioru ztrácejí už pouhý jeden bod.

Utkání nejvíce ovlivnily dva momenty v rozmezí 18. - 19. minuty. SBV nejprve přišlo o důležitého stopera Jurgen Mattheija, který v souboji s protihráčem uklouzl a poté ho podrazil. Vzhledem k tomu, že se jednalo o zmaření vyložení brankové příležitosti, tak následovala přímá červená karta. Ihned na to domácí zahráli standardní situaci z hranice pokutového území velmi netradičně a dostali se do vedení.

Auassar zády k brance přistrčil míč po vodorovné trase k Danimu Schahinovi, jenž vypálil z otočky a tvrdou střelou zamířil přesně k bližší tyči. Po půl hodině hry mohl zvýšit vedení Kerkrade van Peppen, jeho pokus byl na poslední chvíli ztečován na rohový kop. Domácí přidali druhý gól v poslední minutě první půle. Po centru Rosheuvela z pravé strany se na hranici brankového území ocitl Mitchell Paulissen a přesnou hlavičkou nedal gólmanu Hahnovi nejmenší šanci.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. V 56. minutě ještě uspěl Hahn v tváří tvář proti Rosheuvelovi, jenže o šest minut později inkasoval potřetí. Po hezké akci středem hřiště dostal přihrávku na pravé křídlo Ajagun. Ten odcentroval před branku, kde nabíhající Athanasios Papazoglou přetlačil bránícího protihráče, jemnou tečí usměrnil míč přesně k levé tyči a Hahn se i tentokráte beznadějně ohlédl - 3:0.

Gólový účet uzavřel za další tři minuty Paulissen, když skóroval podruhé v tomto duelu. Domácí znovu využili pravé strany, která byla velkou slabinou hostujícího výběru po celý průběh. Aktivní Rosheuvel poslal prudký přízemní pas napříč šestnáctkou protivníka a balón nakonec propadl až na kopačku třiadvacetiletého záložníka Rody, který z první z dvanácti metrů zamířil přímo ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele