základní část, 17. kolo
17.12.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - FC Utrecht 0:0

Fotbalisté Utrechtu nedokázali ve svém závěrečném utkání tohoto roku potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňující se Rody a tentokráte se rozešli se svým protivníkem smírně bez branek. Svou sérii neporazitelnosti sice protáhli už na devět zápasů, ovšem z tohoto duelu určitě chtěli získat více. V tabulce Eredivisie se osamostatnili na šesté pozici s pětadvaceti body, nicméně po dohrávkách je může ještě předskočit konkurenční Twente.

Kerkrade zakončí první polovinu soutěže pouze s jednou výhrou, na druhou stranu zaznamenalo již rekordní desátý nerozhodný výsledek a stále nemusí v boji o záchranu házet flintu do žita. Momentálně je na sedmnácté pozici se třinácti body, naprostým právem mu náleží titul remízového krále podzimu. Utkání nebylo nijak výrazně bohaté na vyložené příležitosti, více ze hry měl podle očekávání Utrecht, který se mohl dostat do vedení v 8. minutě.

Na levém křídle to skvěle udělal van der Meer, když dokázal obejít bránícího Milce a poté se snažil famózní kolmicí uvolnit nabíhajícího Živkoviče. Tomu scházely vskutku jen centimetry, aby na balón nakonec dosáhl. Zhruba po dvaceti odehraných minutách zahrozila také Roda a jednalo se o její největší možnost prvního poločasu. Před hostujícím brankářem se ocitl osamocený Mitidis a hlavou mířil o decimetry vedle levé tyče.

Domácí byli ještě mnohem blíže vstřelenému gólu tři minuty po přestávce. Celou akci započal na levé straně Auassar a následně uvolnil van Hyfteho. Jeho skákavá přihrávka propadla na zadní tyč k dobíhajícímu Ajagunovi, jehož střelu mířící do protipohybu gólmana Jensena dokázal z brankové čáry odkopnout na poslední chvíli stojící Amrabat. V dalším průběhu se více tlačil do zakončení Utrecht a rozdílovou trefu nakonec mohl vsítit v 77. minutě.

Rodu doslova zachránil brankář van Leer, který předvedl dva výborné zákroky. Nejprve po přímém volném kopu a následné hlavičce vytěsnil balón do strany, pak v souboji boxoval na hranici pokutového území a závěrečný pokus po efektivních nůžkách a následné jemné teči obránce van der Maarela vytáhl fantasticky jednoruč na rohový kop. Ve zbývajícím průběhu už nechtěl ani jeden výběr udělat chybu a skóre se tak nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / rodakc.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele