základní část, 26. kolo
12.03.2017 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - FC Groningen 3:1

Mizerný výkon předvedli fotbalisté Groningenu na půdě o záchranu soupeřící Rody, která se díky poměrně snadno získaným třem bodů odpoutala ze samotného dna tabulky. Korunu nad nepovedeným zápasem navíc v závěru nasadil Brian Linssen, který se nechal v nastavení za rozhodnutého stavu zcela zbytečně vyloučit.

Celek z Kerkrade má dlouhodobě nejhorší útok v Eredivisie, svou špatnou potenci ve střílení branek vlastně ukázal i v uplynulých dvou kolech, v nichž se žádné trefy nedočkal, přesto v tomto střetnutí ofenzivně ožil. Abdul Ajagun, Christian Kum a Dani Schahin společnými silami zařídili pohodlné vedení, na druhé straně jen snižoval pozdější hříšník Brian Linssen.

Jako by si prostě hosté mysleli, že to půjde úplně samo. Jejich protivník byl určitě aktivnější, tlačil se do gólových možností a po půlhodině hry se dočkal zasloužené odměny. V 17. minutě ještě Rosheuvel pálil levačkou mimo, pak už ale Ajagun na zadní tyči dokázal rozvlnit síť hlavou po centru zprava od stále aktivního Rosheuvela.

Groningen se dostával spíše jen do jakýchsi pološancí. Nebezpečně působil v průběhu prvního poločasu především Mahi, jehož dvě nepřesná zakončení jednoduše neznamenaly změnu skóre, hlavičkové pokusy vyprodukovali obránci Larsen s Paynem, nicméně ani oni nedokázali zaměstnat mezi třemi tyčemi chytajícího gólmana van Leera.

Zkraje druhého dějství, přesněji po pouhých dvaceti sekundách od výkopu, spálil tutovku Schahin, který pravačkou minul o kousek vzdálenější tyčku. O pár minut později se naopak na druhé straně objevil ve velmi slušné pozici zase Mahi, jenže opět mu míč nesedl na kopačku tak, jak by potřeboval, a tak van Leera vlastně vůbec neohrozil.

V 54. minutě Roda podruhé v utkání rozvášnila svoje příznivce na Parkstad Limburg Stadionu, centru z rohového čtvrtkruhu od Auassara totiž snadno využil na zadní tyčce Kum. A v 66. minutě kapituloval hostující brankář Padt ještě jednou, to když nic nezmohl proti pěkné akci soupeře a snadné hlavičce Schahina po pasu Paulissena.

Závěrečné minuty s sebou přinesly spíše jen nervózní momenty, postrkování i menší konflikty, které sudí van den Kerkhof musel řešit žlutými kartami. Červenou pak musel vytáhnout ze své kapsičky frustrovanému Linssenovi. Přitom v 73. minutě to byl právě on, kdo přesnou střelou do šibenice dodal Groningenu částečnou naději.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele