základní část, 13. kolo
20.11.2016 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - AZ Alkmaar 1:1

Alkmaar nedokázal ani na půdě posledního celku tabulky z Rody přerušit svou tristní bilanci z poslední body a získal pouze bod po remíze 1:1. Domácí výběr se začíná stávat remízovým králem soutěže, i přes nerozhodný výsledek je stále na posledním osmnáctém místě Eredivisie z deseti body, za Tilburgem a Go Ahead zaostává o jeden bod. AZ po nezvládnuté generálce na čtvrteční souboj EL v irském Dundalku je na pátém místě s jednadvaceti body.

Úvodní poločas nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, oba celky měly problém s rozehrávkou a pokusy o útočné akce neměly příliš šancí na úspěch. Kerkrade se dostalo do vedení z ničeho nic v 39. minutě, kdy se dokázal prosadit Abdul Ajagun. Ten předvedl krásné sólo z vlastní poloviny hřiště, zbavil se jednoho protihráče a doběhl až do pokutového území Alkmaaru, odkud nádherně vypálil z patnácti metrů přímo pod horní tyčku.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a snažili se vyrovnat, nakonec se jim to povedlo v 59. minutě. Na pravém křídle získal balón Seuntjens a poté ho poslal obloučkem za obranu soupeře. Tam se do něj ze sedmi metrů opřel z voleje Wouter Weghorst a perfektně zamířil pod břevno, gólman van Leer byl bez šance. Ve zbývajícím průběhu domácí bránili nerozhodný stav, hosté se do možností dostali až v závěrečné desetiminutovce.

Nejprve se v 82. minutě mohl stát hrdinou střídající Bel Hasani, který vypálil tvrdě z dobrých pětadvaceti metrů a brankář van Leer měl co dělat, aby odvrátil balón alespoň na rohový kop. Za dalších sedm minut po akci na levé straně pronikl až do šestnáctky soupeře Haps, následně se po zpětné přihrávce odhodlal ke střele Tankovič a jeho kroucený technický pokus z deseti metrů minul vzdálenější roh vskutku jen o pár decimetrů.

V nastaveném čase se sice Roda nedostala přes půlící čáru, avšak soupeře k ničemu nepustila a van Leer neměl výraznější práci. Alkmaar se ve 13. kole konečně pokusí naplnit úlohu favorita proti Heracles a pokud se chce vrátit do přímého boje o mistrovský titul, tak musí zvítězit. Kerkrade bude o důležité body bojovat na půdě nováčka ze Sparty Rotterdam a určitě má šanci po delší době opustit poslední příčku.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele