základní část, 19. kolo
22.01.2017 16:45 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 4:3

Naprosto strhující průběh přinesla dohrávka 19. kola nizozemské nejvyšší soutěže, ve které nakonec udolalo PSV konkurenční Heerenveen 4:3 a to i přesto, že ještě v 88. minutě prohrávalo 2:3. V hostujícím dresu dokázal vsítit hatriick Reza Ghoochannejhad, jenže ani tento počin na bodový zisk nestačil. Eindhoven je stále na třetí pozici se čtyřiceti body o osm bodů za vedoucím Feyenoordem, Heerenveenu patří pátá příčka s dvaatřiceti body.

Hosté vstoupili do duelu naprosto skvěle a už v 5. minutě šli do vedení. Po hezké kombinaci ve středu hřiště získal balón Larsson a přihrávkou za obranu vyzval ke skórování Ghoochannejhada. Ten si poradil jako zkušený mazák a zblízka přeloboval vyběhnutého brankáře Zoeta. O tři minuty později mohli domácí srovnat, jenže po sklepnutí od Luuka de Jonga a střele Gastóna Pereira ze čtyř metrů zasáhl na brankové čáře obránce Schmidt.

Krátce po polovině první půle vystřelil velmi tvrdě ze třinácti metrů de Jong, mířil doprostřed branky a jen vyprášil rukavice gólmana Muldera. Ve 28. minutě po rohovém kopu Guardada z levé strany hlavičkoval nebezpečně Schwaab a orazítkoval břevno. Za další dvě minuty vytáhl Mulder střelu Davyho Pröppera z pětadvaceti metrů, uruguayský záložník se však přeci jen dokázal prosadit ve 32. minutě.

Po dlouhém nákopu Héctora Morena z poloviny hřiště předskočil na hranici pokutového území vyběhnutého Muldera a hlavou z uctivé vzdálenosti rozvlnil síť. Domácí otočili vývoj zápasu pět minut před přestávkou, když po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval de Jong a na zadní tyči dostal balón zblízka do branky opět hlavou Pereiro. Po změně stran se pokračovalo v ofenzivním pojetí hry, Ghoochannejhad skóroval podruhé v 54. minutě.

Devětadvacetiletý íránský rodák vyrovnal po tečovaném centru Thosrbyho, pak z mírného úhlu zamířil z voleje přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah Zoeta. Následně neproměnili velké příležitosti domácí Pröpper a hostující Schmidt, PSV bylo blízko k vedení zhruba čtvrthodiny před koncem. Schmidt totiž ve vlastní šestnáctce poslal k zemi de Jonga a byl nařízen pokutový kop, ke kterému se postavil Pereiro.

Ten mířil k levé tyči, nicméně Mulder se vytáhl s fantastickým zákrokem a míč odvrátil na rohový kop. Místo vedení PSV přišel třetí gól Ghoochannejhada v 80. minutě. Tentokráte se prosadil po rohovém kopu z levé strany a přesně umístěnou hlavičkou z hranice brankového území trefil bližší horní roh. Nicméně domácí favorit to rozhodně nezabalil a vyrovnat dokázal v 89. minutě zásluhou Marca van Ginkela.

Po pasu z levé strany sklepl Siem de Jong balón do běhu právě pro van Ginkela a ten prudkou ranou z osmi metrů propálil Muldera. Neuběhla ani minuta a Philips Stadion vybuchl obrovskou radostí, vítěznou trefu Eindhovenu totiž vstřelil Héctor Moreno. Přímý volný kop z pravého křídla proletěl napříč šestnáctkou a mexický obránce jemnou tečí usměrnil balón k levé tyči, Mulder se po míči natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele