základní část, 16. kolo
10.12.2016 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Go Ahead Eagles 1:0

Go Ahead Eagles nepředvedl na půdě absolutního favorita vyloženě špatný výkon, podobně jako tomu bylo před pár týdny proti Feyenoordu, nad nímž dokonce dokázal vyhrát. Trápící se PSV ale nakonec poslední domácí zápas tohoto roku zvládl díky jediné brance Siema de Jonga, a napravil si před důležitým zápasem v Ajaxu svou reputaci.

Ruku na srdce, nebyla to od eindhovenského celku žádná sláva. Poslední Deventer, který od začátku října v uplynulých devíti kolech podlehl celkem sedmkrát včetně tohoto střetnutí, neměl na Philips Stadionu vůbec co ztratit. Držel se ovšem jen první poločas. A nakonec z polední příčky tabulky logicky nevybředl.

Domácí se hodlali co nejrychleji oklepat jak po poslední blamáži na půdě Rody, odkud si domů přivezli jen bod, tak po vyřazení z evropských pohárů po dalším bezbrankovém výsledku s ruským Rostovem. V první dvacetiminutovce se hned třikrát zastřeloval Pröpper, nicméně ani jeden z jeho pokusů nezamířil mezi tři tyče.

To ve 28. minutě byl už opravdu hodně blízko vstřelené brance Ramselaar. Boeren podnikli rychlý útok středem, Narsingh skvěle načasovanou přihrávkou uvolnil v šestnáctce volného spoluhráče, jenž ovšem trefil pouze vzdálenější tyčku. V závěru půle domácí tlak navýšili a brankář Zwarthoed jen s vypětím všech sil odolal.

Opět PSV chvilku trvalo, než se ve druhé půli srovnal a rozkoukal. Eagles vzadu slušně bránili a snad jen Héctor Moreno v 51. minutě malinko vystrašil svou nepřesnou střelou. Z ničeho nic se nakonec svěřenci kouče Phillipa Cocuho dočkali klíčového momentu v 68. minutě, na který už hosté zareagovat nedokázali.

Levou stranu si Deventer nedokázal pohlídat, odtud směřovala přihrávka Breneta na zadní tyčku, kde pohodlně zacílil nehlídaný S. de Jong. O navýšení náskoku se pokoušel Bergwijn, avšak jeho tvrdou pumelici Zwarthoed zneškodnil. Vyrovnávat mohl snad jen tři minuty před koncem de Kogel, ovšem gólman Zoet neměl s jeho šancí výraznější potíže.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele