základní část, 22. kolo
12.02.2017 16:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Utrecht 3:0

PSV Eindhoven v dohrávce 22. kola dokázal udržet krok s největšími favority z Ajaxu a Feyenoordu, stejně jako oni vyhrál popáté v roce 2017 a ve druhé polovině soutěže tak neztratil ani bod. Ve šlágru proti konkurenčnímu Utrechtu vstřelil hned tři branky a zvítězil hladce 3:0. V tabulce je tak na třetí pozici s devětačtyřiceti body s tříbodovým mankem na Ajax. Utrecht se propadl ze čtvrté pozice na pátou o bod za Alkmaar.

Favorit tohoto duelu rozhodl o své výhře především na začátku druhého poločasu, kdy během čtyř minut skóroval dvakrát a třetí trefu přidal v nastaveném čase. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce dokázali hosté z ničeho nic rozvlnit síť, když ve stoprocentní možnosti nezaváhal kanonýr Barazite, nicméně gól nemohl být uznán kvůli jasnému ofsajdovému postavení. Ihned na to se mohl dostat do vedení eindhovenský celek.

Z hranice pokutového území vypálil po zemi Pröpper a mířil k pravé tyči, brankář Jensen dokázal jeho pokus výtečným skokem vyrazit do strany. Po následném pasu ještě nebezpečně hlavičkoval Marco van Ginkel, ale balón se tentokráte mezi tři tyče nevešel. Stejný hráč byl opět vidět osm minut před přestávkou, jenomže po přesně načasované přihrávce mu pod nohy vlétl Jensen a naprosto čistým způsobem ho učebnicově odzbrojil.

Domácí ve druhém poločase zvýšili obrátky a hodně jim pomohl forvard Luuk de Jong. Jeho hlavičku ze 49. minuty ještě dokázal Jensen zázračně vyrazit nad břevno, avšak za další tři minuty se už skóre měnilo. Po rohovém kopu Pröppera hlavičkoval šestadvacetiletý de Jong z devíti metrů a balón padáčkem nasměroval k pravé tyči. Odpor hostujícího výběru byl definitivně zlomen v 55. minutě, podruhé v sezóně skóroval Steven Bergwijn.

Ten po rychlé akci využil vodorovné přihrávky de Jonga z levé strany a z první z dvanácti metrů mířil přímo k levé tyči, Jensen byl tentokráte naprosto bezmocný. V dalších minutách si PSV hlídal dostatečný náskok a soupeře až do závěrečního hvizdu k ničemu nepustil, sám naopak skóroval ve třetí nastavené minutě. Po odvráceném centru Willemse si van Ginkel posunul míč dopředu stehnem a pak nekompromisně zamířil k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele